facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Όταν ο Ζερίτης (Diana) κατέθετε την πτώχευση εγκρινόταν το φωτοβολταϊκό του !

Στις 21-12-11 η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει εγκρίνει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος, αρχικά 20 Μεγαβάτ, σε εταιρία συμφερόντων Ζερίτη, στην περιοχή Αβάτου-Δεκάρχου.

Φαίνεται ότι ο επιχειρηματίας από την Αθήνα έχει έγκαιρα θέσει σε εφαρμογή την επόμενη επιχειρηματική του δραστηριότητα σε εταιρία που είναι στο όνομα των υιών του με ποσοστό 50% στον καθένα. Πρόκειται για τους Δημήτριο-Αλέξανδρο και Γεώργιο-Αναστάσιο Ζερίτη. Όπως αποκαλύπτει το XanthiPress.gr κατέχουν από κοινού την εταιρία «ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΘΡΑΚΗΣ Α.Ε. - ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» , η οποία θα αναπτύξει φωτοτοβολταϊκό πάρκο με τραπεζική χρηματοδότηση, όπως αναφέρει η σχετική άδεια.
Δεν έχει πρόθεση να ανοίξει τη Diana

Παρότι ο ίδιος ο επιχειρηματίας άφησε να αιωρείται περίπτωση ανάκλησης της αίτησης πτώχευσης της είναι σαφές –όπως διεμήνυσε και στον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης, ότι δεν έχει πρόθεση να επαναλειτουργήσει τη χαρτοποιία. Αντ΄αυτού όμως προετοιμάζεται για την επόμενη δραστηριότητα που αδειοδοτήθηκε τις ημέρες που κατέθετε την αίτηση πτώχευσης για τη Diana.

Τι ακίνητα επιχειρεί να διασώσει στην πτώχευση
Το κείμενό της βέβαια διαθέτει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία. Κύρια το γεγονός ότι περιγράφει τα συνολικά 16 αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης 1.000 στρεμμάτων στις περιοχές Δεκάρχου, Δάφνης και Κυψέλης, τα οποία και έχει εκμισθώσει με τρία προσύμφωνα (στις 7/4/11, στις 31/5/11 και στις 6/7/11), για διάστημα 23 ετών και με προτίμηση πώλησης στον εκμισθωτή προκειμένου να αποφύγει την εκποίησή τους.

Με τον τρόπο εξασφαλίζει ότι οι εκτάσεις αυτές θα παραμείνουν στα συμφέροντά του, ώστε να συνεχίζει τη νέα του επιχειρηματική δράση, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί στο κλείσιμο τη Diana. Από την πλευρά τους όλοι όσοι έχουν να λαμβάνουν από τον επιχειρηματία δεν απασχολούνται από τις επόμενες δραστηριότητές του, αρκεί να εκπληρωθούν οι όποιες υποχρεώσεις της Χαρτοποιίας.

Ενδιαφέρον επενδυτών για εξαγορά;
Ταυτόχρονα, όπως προκύπτει από τη σχετική έρευνα του XanthiPress.gr, το ενδιαφέρον επενδυτών δεν έχει πάψει, ή τουλάχιστον έτσι προβάλλεται από την εταιρία. Πιο συγκεκριμένα, ευρωπαίοι επενδυτές, που έχουν δείξει ενδιαφέρον πρόκειται να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας στα Μάγγανα το προσεχές διάστημα για να εξετάσουν την περίπτωση εξαγοράς. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει πριν τις 19 Ιανουαρίου, όταν και συζητείται στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης η αίτηση πτώχευσης της Χαρτοποιίας.

xanthipress.gr
ΣΧΕΤΙΚΟ:Ξάνθη: Λουκέτο στην χαρτοβιομηχανία ''Diana''-Στο κόκκινο η αγωνία των εργατών!

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news