facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Έκκληση για αίμα από το νοσοκομείο Πύργου

Έκκληση για αίμα, προκειμένου να ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου έκανε η διευθύντρια του Σταθμού Κωνσταντίνα Πανέτα-Κωνσταντανακόπουλου.
Η αρχή του 2012 βρίσκει τα ψυγεία άδεια, καθώς για την σωτηρία ενός νέου ανθρώπου ανήμερα την Πρωτοχρονιά χρειάστηκαν 25 μονάδες αίματος. Αριθμός που δυστυχώς δεν υπήρχε και καλύφθηκε από τα Νοσοκομεία άλλων περιοχών.
Η έλλειψη αίματος δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, αλλά ένα χρόνια πρόβλημα που εντοπίζεται όχι μόνο στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου και άλλων Νοσοκομείων.
Τα μόνιμα περιστατικά (π.χ Μεσογειακή Αναιμία) αλλά και τα έκτακτα, (χειρουργικές επεμβάσεις, γέννες, τροχαία ατυχήματα) τις περισσότερες φορές απαιτούν αρκετές μονάδες αίματος που δεν είναι εύκολο να αναπληρωθούν.
Η συμβολή των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών είναι σημαντική, αλλά δε φτάνει μόνο αυτή. «Κάνουμε έκκληση σε όλους τους Ηλείους να απευθυνθούν στον Σταθμό Αιμοδοσίας και να κάνουν μια καλή πράξη, να δώσουν λίγο αίμα όχι μόνο για τον νέο άνθρωπο που έχει ανάγκη αυτές τις ημέρες αλλά και για κάθε συνάνθρωπο μας.
Δεν πρέπει να περιμένουμε να μας «χτυπήσει την πόρτα» η ανάγκη για να δώσουμε αίμα.
Αυτή η πράξη είναι πράξη αγάπης και θυσίας γατί ο αιμοδότης δίνει κάτι από τον εαυτό του που δεν αγοράζεται με χρήματα», σημείωσε η κα Πανέτα, τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην εξεύρεση αίματος.

Όσοι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν, μπορούν να απευθύνονται στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου καθημερινά από τις 9:00 το πρωί μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι τις 8:00 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 9:00 το πρωί μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι.

patrisnews.com

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news