facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Στο Παρίσι πάλι ο Νταλάρα, νέες επαφές για το "κούρεμα"

Ως «σύνθετη διαδικασία με πολλές πτυχές, νομικές και τεχνικές » χαρακτήρισε με δηλώσεις του προς τα διεθνή ΜΜΕ το βράδυ της Τρίτης από το Νταβός της Ελβετίας, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της παγκόσμιου οικονομικού forum, την διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη για το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους ο κύριος Charles Dallara. Ο κ. Dallara επιστρέφει στο Παρίσι όπου και θα έχει νέο κύκλο επαφών και σειρά συνομιλιών και διαπραγματεύσεων με εκπροσώπους που κατέχουν τίτλους ελληνικών ομολόγων. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του IIF απέφυγε για άλλη μια φορά να δώσει λεπτομέρειες, παραπέμποντας στην αναλυτική συνέντευξη του στο protothema.gr και στο GreekAmericanNewsAgency (διαβάστε εδώ σχετικά), ενώ δεν διευκρίνισε αν και πότε επιστρέφει στην Αθήνα.

Πρόσθεσε, πάντως, πως «είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με την Ελληνική κυβέρνηση τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο». Το προσεχές σαββατοκύριακο 28/29 Ιανουαρίου θεωρείται κρίσιμο και δεν αποκλείεται και να σηματοδοτήσει τις παραπέρα εξελίξεις για την διαπραγμάτευση ως προς το κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Το ζήτημα αυτή την στιγμή που φαίνεται να κωλυσιεργεί την τελική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και IIF ( πιστωτών –τραπεζών-δανειστών) είναι εκείνο του κουπονιού για το επιτόκιο που θα συνοδεύει τα ελληνικά ομόλογα - άλωστε νωρίτερα ο ίδιος ο κ. Νταλάρα είχε παραδεχθεί ότι "είναι ένα ζήτημα το επιτόκιο" (διαβάστε εδώ σχετικά ).

Πηγή πάντως από το IIF που ρωτήθηκε ως προς τις ημερομηνίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα και που κάνουν λόγο για 13 Φεβρουαρίου ως πιθανή ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης απαντώντας μας είπε πως «όλες οι ημερομηνίες είναι ανοιχτές όσο είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της διαπραγμάτευση. Και μακάρι αυτή να κλείσει νωρίτερα».

Για να προσθέσει με νόημα πως «αυτή (σ.σ. που συζητείται αυτή την στιγμή) είναι η τελευταία και τελική πρόταση προς την Αθήνα, δεν υπάρχει άλλος χρόνος»..

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news