facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Η Βουλγαρία θα διακόψει την εξαγωγή ρεύματος

Απόψε, μετά τα μεσάνυχτα η Βουλγαρία θα διακόψει την εξαγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Τράιτσο Τράικοφ, ερωτηθείς σχετικά με την απεργία στα ανθρακωρυχεία που τροφοδοτούν με καύσιμα το θερμοηλεκτρικό συγκρότημα της χώρας «Μαρίτσα Ίζτοκ».

Η απεργία των ανθρακωρύχων τις τελευταίες έξι μέρες «άρχισε να κοκκινίζει», είπε ο κ. Τράικοφ καταγγέλλοντας την αριστερή αντιπολίτευση για απόπειρα εκμετάλλευσης των κινητοποιήσεων των ανθρακωρύχων.

Οι τελευταίοι ζητούν να πληρωθούν για την αυξημένη παραγωγή άνθρακα πέρσι, όπως προβλέπει η συμφωνία που έχουν υπογράψει τα συνδικάτα τους με τη διοίκηση.

Σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο υπουργός κατηγόρησε τους απεργούς ότι εξυπηρετούν μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στον ενεργειακό τομέα επειδή δεν άφησαν να περάσει τραίνο με άνθρακα από άλλα ορυχεία της Βουλγαρίας στο συγκρότημα «Μαρίτσα Ίζτοκ».

«Εκβιασμός» και «σαμποτάζ», είναι χαρακτηρισμοί τους οποίους χρησιμοποίησε ο κ.
Τράικοφ αναφερόμενος στην απεργία, που αποτελεί απειλή, για την εθνική ασφάλεια, όπως υποστήριξε, επικαλούμενος εκτιμήσεις αρμοδίων υπηρεσιών ασφάλειας της Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, πάντως, δεν υφίσταται κίνδυνος για την ομαλή ηλεκτροδότηση της χώρας.

zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news