facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Η Ιαπωνία δανείζει, αλλά και χτυπά καμπανάκι στην Ευρώπη

Μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο δανειστή τους, η Ιαπωνία αποκτά χρέος και της Ευρωζώνης. Η ασιατική χώρα προχώρησε στην αγορά εξάμηνων εντόκων γραμματίων του EFSF, σε δημοπρασία, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνολικής αξίας 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 8% του συνολικού ποσού του 1,5 δισ., που άντλησε ο προσωρινός μηχανισμός από συνολικές προσφορές ύψους 4,66 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, η συγκεκριμένη κίνηση ήρθε μία μέρα μετά την υποβάθμιση του EFSF από τη Standard and Poor’s.

H ιαπωνική κυβέρνηση, που αποτελεί πλέον βασικό αγοραστή των ομολόγων του EFSF, δήλωσε πως οι συγκεκριμένοι τίτλοι παραμένουν μια ελκυστική επένδυση, με τον υπουργό οικονομικών να δηλώνει πως θα συνεχίσει να αγοράζει τέτοια ομόλογα, παρά την υποβάθμιση.

Μέχρι στιγμής, η Ιαπωνία έχει αγοράσει 3,655 δισεκατομμύρια ευρώ ομολόγων του EFSF σε σύνολο 22,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που έχει πουλήσει το Ταμείο.

Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι ξεκαθάρισαν, πάντως, πως θα συνεχίσουν τις αγορές, με την προϋπόθεση πως η Ευρώπη θα κάνει προσπάθειες για να ξεπεράσει την κρίση χρέους.


24h.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news