facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Το Κολοσσαίο έχει πρόβλημα – Μειώνουν τον αριθμό επισκεπτών

Περιορίζεται ο αριθμός των επισκεπτών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στο Κολοσσαίο. Σοβαρές οι φθορές και τα προβλήματα στο μνημείο σύμβολο της Ρώμης

Αρχής γενομένης από το φετινό Πάσχα των Καθολικών, ο αριθμός όσων εισέρχονται στο γνωστότερο μνημείο της Ρώμης, το Κολοσσαίο, πρόκειται να περιοριστεί, με στόχο την προστασία του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου. Οι επισκέπτες που θα βρίσκονται εντός του μνημείου δεν θα μπορούν να ξεπερνούν συνολικά τις έξι χιλιάδες.

Στις εισόδους του "αμφιθεάτρου Φλάβιο", όπως είναι το επίσημο όνομα του Κολοσσαίου, θα τοποθετηθούν νέες "ηλεκτρονικές μπάρες" που θα μετρούν τους επισκέπτες. Όταν ξεπερνιέται το όριο των έξι χιλιάδων, οι τουρίστες θα πρέπει να περιμένουν την έξοδο μέρους των επισκεπτών, για να μπορέσουν να εισέλθουν στο μνημείο.

"Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ποιότητα των επισκέψεων και να αποφύγουμε τυχόν ζημιές και την υπερβολικό πίεση στο Κολοσσαίο", δήλωσε η έφορος αρχαιοτήτων Άννα Μαρία Μορέτι. ΄

Όπως υπογραμμίζουν ειδικοί, "οι πρόσφατες αποκολλήσεις μικρών πέτρινων επενδύσεων του μνημείου είναι πιθανό να οφείλονται στην συνεχή, μαζική παρουσία τουριστών, που ακόμη και άθελά τους μπορεί να προκάλεσαν προβλήματα στο τεράστιο αμφιθέατρο".

Την περασμένη Κυριακή το μνημείο-σύμβολο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας άνοιξε δωρεάν τις πύλες του στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες και οι είσοδοι ξεπέρασαν, συνολικά, τις εννέα χιλιάδες.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, ο περιορισμός των εισόδων θα επιβληθεί κυρίως τους θερινούς μήνες, όταν ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται την Αιώνια Πόλη παρουσιάζει σημαντική αύξηση.

Παράλληλα, τα μεσημβρινά δελτία της ιταλικής τηλεόρασης τονίζουν ότι είναι ανάγκη να προσληφθούν νέοι φύλακες -- στην παρούσα φάση είναι μόλις 22.

Τον Μάρτιο πρόκειται να ξεκινήσουν τα έργα συντήρησης του Κολοσσαίου τα οποία, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα διαρκέσουν τρία χρόνια με συνολικό κόστος 25 εκατομμυρίων ευρώ.

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news