facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ράιχενμπαχ: "Παγώστε τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα"

Το πάγωμα των μισθών και η αύξηση της παραγωγικότητας αποτελεί μονόδρομο κατά τον Ράιχενμπαχ. Διαβάστε τα σενάρια τρόμου για τον ιδιωτικό τομέα

Είναι ο επικεφαλής της ονομαζόμενης "Ομάδας Κρούσης" της Ε.Ε.
Προτείνει για την Ελλάδα, από τη μία τη συγκράτηση των μισθών, από την άλλη την αύξηση της παραγωγικότητας. Πιο συγκεκριμένα, προτείνει επιβολή πλαφόν 1.500 ευρώ για την καταβολή ολόκληρου του 13ου και 14ου μισθού, με παράλληλη διατήρηση των κατώτερων αμοιβών στα σημερινά επίπεδα.
Όσοι πιο συγκεκριμένα, το ξεπερνούν, θα παίρνουν τα Χριστούγεννα 1.500 ευρώ, το Πάσχα 750 ευρώ και επίδομα αδείας 750 ευρώ.
Οι περικοπές δεν θα αγγίξουν μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα με αποδοχές κάτω από το πλαφόν.
Ο κ. Ράιχενμπαχ, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Τύπος της Κυριακής" προχώρησε στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα ως τα τέλη του 2013 μπορεί να έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς.
Και αυτό διότι, όπως επισημαίνει, από το 2010 το μοναδιαίο κόστος εργασίας περιορίζεται ταχύτερα από ότι στην Ευρωζώνη.
Ακόμη, αν και αναγνώρισε ότι η παρατεταμένη ύφεση προκαλεί μεγάλες συνέπειες στους πολίτες σε εισοδηματικό, εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο, εντούτοις αυτό δεν τον εμπόδισε από το να ζητήσει να τεθούν φιλόδοξοι αλλά ρεαλιστικοί στόχοι και με χρονοδιαγράμματα.
Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη να βελτιωθεί η απόδοση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και η απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων, κάτι στο οποίο θα συμβάλλει όπως λέει η ομάδα του, και ταυτόχρονα προαναγγέλλει τον περιορισμό των γραφειοκρατικών εμποδίων με σειρά παρεμβάσεων που θα συμφωνηθούν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.
Ξεχωριστή μνεία έκανε και στο δημόσιο, για το οποίο επισήμανε πως μια πραγματική κουλτούρα συντονισμού, όπως το διυπουργικό όργανο υπό τον πρωθυπουργό, αποτελεί κλειδί για την επιτυχία και πρόσθεσε ακόμη ως παράγοντες επιτυχίας την επαγγελματική διαχείριση του προσωπικού, την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού, την αποτελεσματική ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την επαγγελματική διαχείριση του προϋπολογισμού.
Πάντως, αναγνώρισε ότι πρόκειται για μακροχρόνια, σύνθετη και δύσκολη προσπάθεια που θα απαιτήσει σημαντικές αλλαγές στις δομές των ελληνικών υπουργείων, στις διαδικασίες, στις μεθόδους εργασίας και την νοοτροπία.

news247.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news