facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Έφυγε από τη ζωή η ιδιοφυΐα της πληροφορικής

Συντετριμμένος ο Μπιλ Γκέιτς από το θάνατο της νεαρής Arfa


Η νεαρότερη στον κόσμο προγραμματίστρια που είχε λάβει τον ανάλογο τίτλο από τη Microsoft, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Το παιδί-θαύμα της πληροφορικής, η νεαρή Arfa Karim Randhawa από το Πακιστάν είχε γίνει γνωστή όταν το 2005 σε ηλικία μόλις 9 ετών, έλαβε πιστοποίηση επαγγελματία από τη Microsoft. Ο τίτλος αυτός δίνεται στους «γκουρού» του προγραμματισμού από την εταιρεία και ανοίγοντας τους το δρόμο για καριέρα στο χώρο της πληροφορικής.

Δυστυχώς, η καριέρα της Arfa Karim Randhawa δεν πρόλαβε καλά-καλά να ξεκινήσει. Η νεαρή κοπέλα έφυγε από τη ζωή το προηγούμενο Σάββατο. Βρισκόταν σε κώμα από το Δεκέμβριο έπειτα από μια κρίση επιληψίας και καρδιακή προσβολή. 



Ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, γνώριζε και θαύμαζε την Arfa, ενώ είχε προσφερθεί να πληρώσει για τη νοσηλεία της κοπέλας στις ΗΠΑ. Τελικά, οι γιατροί διαφώνησαν με τη μεταφορά της ασθενούς. Όταν πληροφορήθηκε για το θάνατο του κοριτσιού, επικοινώνησε με τους γονείς της προκειμένου να τους μεταφέρει τα συλλυπητήρια του, ενώ σύμφωνα με τον πατέρα, εμφανίστηκε συντετριμμένος από την ξαφνική απώλεια ενός τέτοιου ταλέντου. 



Ο Μπιλ Γκέιτς είχε συναντηθεί προσωπικά μαζί της, το 2006 όταν η Arfa είχε δεχτεί την πρόσκληση να επισκεφτεί τα γραφεία της Microsoft στην Ουάσινγκτον.



Στη κηδεία της, στην πόλη Faisalabad του Πακιστάν, πλήθος ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και υπουργοί, συγκεντρώθηκαν για το τελευταίο αντίο στην κοπέλα που έγινε σύμβολο της χώρας.










newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news