facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Σταθερή στις θέσεις της η ΝΔ, γενικόλογη η συνάντηση με την Τρόικα

«Ίσως να ήταν από τις πιο γενικόλογες συναντήσεις». Με την πρόταση αυτή, ανώτατο ηγετικό στέλεχος της ΝΔ περιγράφει την αποψινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά και των επιτελών του με το τριμελές κλιμάκιο της Τρόικας, που στις 7 πέρασε το κατώφλι του αρχηγείου της ΝΔ, για την καθιερωμένη διμερή συνάντηση. 


Σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από «γαλάζια» στελέχη, η ατζέντα της συνάντησης περιεστράφη περισσότερο γύρω από την εξέλιξη του PSI και την πρόοδο που δείχνει να έχει υπάρχει στο εν λόγω ζήτημα. Εν τούτοις, φαίνεται να έγινε και εκτενής συζήτηση γύρω από το ασφαλιστικό, κατά την οποία καταγράφηκε η αναγκαιότητα να υπάρξει μια ευρύτερη και μακροβιότερη λύση στο πρόβλημα.

Όπως αναφέρουν πηγές της Συγγρού, τα στελέχει της Τρόικας δείχνουν να αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν οι περαιτέρω περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.

Ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναδεικνύεται η πληροφορία ότι οι Τροϊκανοί δεν έθεσαν θέμα περικοπής του 13ουκαι 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Το γεγονός μάλιστα ότι δεν έκαναν καν αναφορά –όπως τουλάχιστον διατείνονται στελέχη της ΝΔ που παρίσταντο στη συνάντηση- εγείρει ερωτήματα για την επιμονή που δείχνει η Τρόικα στο θέμα της περικοπής των μισθών του ιδιωτικού τομέα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από την πληροφόρηση που προέρχεται από το Υπουργείο Απασχόλησης.

Σε γενικές γραμμές πάντως διαπιστώνεται σταδιακή στροφή της Τρόικας προς τις θέσεις της ΝΔ. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newpost.gr στέλεχος της ΝΔ, «σιγά- σιγά το καράβι στρίβει».

Το γεγονός πάντως ότι πέραν των συνήθως συμμετεχόντων –κ.κ. Μουρμούρα, Σταϊκούρα, Μηταράκη, και Λαζαρίδη- στη συνάντηση παρέστη και ο τομεάρχης Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης, είναι ενδεικτικό ότι η κουβέντα κατευθύνθηκε και προς το αναπτυξιακό πλαίσιο που έχει καταθέσει η ΝΔ.

Ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πάντως χαρακτηρίζεται η εκτίμηση των επιτελών του κ. Σαμαρά ότι, βάσει της πορείας του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων και της δανειακής σύμβασης που θα τη συνοδεύσει, είναι πιθανόν οι εκλογές να μη χρειαστεί καν να προγραμματιστούν για τις 8 Απριλίου, δεδομένου ότι οι στόχοι και το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου, δείχνουν να ολοκληρώνονται νωρίτερα.
Σημειώνεται τέλος ότι μέσα στην εβδομάδα, αρχής γενομένης κατά πάσα πιθανότητα την Δευτέρα, θα υπάρξουν ακόμη δύο διμερείς συναντήσεις ΝΔ- Τρόικας, με ατζέντα αποκλειστικά 
τεχνικού περιεχομένου. 


newpost.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news