facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Καπελέρης: «Ο Παντελής Οικονόμου ήταν ενήμερος για την εγκύκλιο»

Αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτει ο Οικονομικός Εισαγγελέας για κακουργηματική απιστία εις βάρος του Δημοσίου, ο πρώην γ.γ. Φορολογικών και Τελωνειακών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών Γιάννης Καπελέρης και δηλώνει ότι ο πολιτικός του προϊστάμενος ήταν ενήμερος.

Στη συνέντευξη του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο Γιάννης Καπελέρης υποστηρίζει οτι ουδέποτε διέγραψε πρόστιμα σε λαθρεμπόρους καυσίμων. Όπως λέει, τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί αφορούσαν ουσιαστικά την εκπρόθεσμη ενημέρωση του συστήματος "Ήφαιστος" από τους ίδιους τους βενζινοπώλες, πράγμα που δεν «συνιστά λαθρεμπορική πράξη». Επισημαίνει επίσης ότι με την εγκύκλιο που απέστειλε στις 26 Αυγούστου 2011 αυτά τα πρόστιμα -που είχαν επιβληθεί σε 3.700 βενζινοπώλες- δεν διαγράφηκαν αλλά πάγωσαν προσωρινά για να μην ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας τους και ξεμείνει η αγορά χωρίς καύσιμα. Ο Γιάννης Καπελέρης, που παραιτήθηκε χτες από γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Υποθέσεων μετά από απαίτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, τονίζει επίσης ότι για το θέμα ήταν ενήμερος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Bενζινοπώλες: Εμείς ζητήσαμε να παγώσουν τα πρόστιμα

Στο ίδιο δημοσίευμα, τα ΝΕΑ φιλοξενούν δηλώσεις εκπροσώπων των βενζινοπωλών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εκείνοι ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου να παγώσουν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί λόγω της μη εμπρόθεσμης ενημέρωσης του "Ήφαιστος". Όπως επισημαίνουν οι βενζινοπώλες, τα πρόστιμα είχαν ξεκινήσει να επιβάλλονται από την 1η Ιανουαρίου 2011, όταν πολλοί από αυτούς έπαψαν να στέλνουν παραστατικά στο σύστημα «Ηφαιστος», θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο είναι πλέον περιττό μετά και την άρση του μέτρου επιστροφής της διαφοράς του ΕΦΚ στους δικαιούχους. Μάλιστα, σε έναν μόνον πρατηριούχο της Κρήτης επιβλήθηκε πρόστιμο 477.000 ευρώ.

Για να επιλυθεί το ζήτημα, οι βενζινοπώλες συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον γενικό γραμματέα Γιάννη Καπελέρη. Τότε προέκυψε η επίμαχη εγκύκλιο η οποία ορίζει την αναστολή εκτέλεσης των προστίμων που είχαν επιβληθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή, με το σκεπτικό ότι επίκειται τελική ρύθμιση με νέα τροπολογία. Ωστόσο, η τροπολογία αυτή δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή με αποτέλεσμα να υπάρξουν οι καταγγελίες Σπινέλλη και η προκαταρκτική έρευνα από τον Οικονομικό Εισαγγελέα, Σπύρο Μουζακίτη, που οδήγησε στην άσκηση δίωξης για απιστία κατά του Γιάννη Καπελέρη.

iefimerida.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news