facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τρίτη προθεσμία πήρε ο Λαυρεντιάδης

Σχεδόν 200 εκατομμύρια ζητεί να επιστρέψει στην Proton Bank o επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, για να κερδίσει το ακαταδίωκτο που του παρέχει ο νόμος σχετικά με την έρευνα σε βάρος του και σε βάρος 30 ακόμα προσώπων, τα οποία κλήθηκαν ως ύποπτα διάπραξης κακουργήματος από τον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Γι αυτό άλλωστε και ο επιχειρηματίας ζήτησε σήμερα και πήρε νέα προθεσμία από τον εισαγγελέα για τις 18 Ιανουαρίου, ώστε να προχωρήσει στην επιστροφή του ιλιγγιώδους αυτού ποσού που θα είναι τμήμα από τα 700 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ελήφθησαν ως δάνεια από την τράπεζα και τα οποία χαρακτηρίζονται από τον εισαγγελέα «επισφαλή».

Ήδη ο επιχειρηματίας έχει επιστρέψει ένα ποσό 51 εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία δε θα διωχθεί, ενώ η πρόθεσή του να επιστρέψει κι άλλα χρήματα είναι απολύτως ενδεικτική των στοιχείων που έχει συλλέξει ο εισαγγελέας Δραγάτσης.

Μάλιστα ήδη η Νέα PROTON BANK υιοθετώντας ουσιαστικά το σκεπτικό της πρότασης Δραγάτση για την δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του κ. Λαυρεντιάδη υπέβαλλε αυτοτελή μήνυση σε βάρος του επιχειρηματία και ζήτησε να συσχετιστεί με τη δικογραφία που χειρίζεται ο εισαγγελέας, δηλώνοντας πώς παρίσταται ως πολιτική αγωγή. Έχουν υποβληθεί και δε και ασφαλιστικά μέτρα.

Τα 31 πρόσωπα αυτά (μεταξύ των οποίων και ο κ. Λαυρεντιάδης) κλήθηκαν ως ύποπτοι για αδικήματα όπως αυτά της «εγκληματικής οργάνωσης», «απάτης σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών δημοσίου» και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» τα οποία σχετίζονται με τις καταγγελλόμενες ως ιδιαίτερα επισφαλείς δανειοδοτήσεις της τράπεζας σε «εταιρίες που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα» με τον όμιλο επιχειρήσεων του γνωστού επιχειρηματία.

Τα δάνεια αυτά, που φέρονται να φτάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ, δόθηκαν την περίοδο που ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, το 2010. Ήδη πάντως με εντολή του εισαγγελέα έχουν δεσμευθεί όλες οι μετοχές που κατέχουν , οι θυρίδες και οι λογαριασμοί του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των 30 ακόμα προσώπων, η οποία εκτελέστηκε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνολικά είχαν κληθεί 31 πρόσωπα που είναι μέλη του ΔΣ, της επιτροπής πιστοδοτήσεων της τράπεζας καθώς και πρόσωπα που φέρονται να εισέπραξαν τα συγκεκριμένα δάνεια. Οι 30 έχουν δώσει ήδη έγγραφες εξηγήσεις στον εισαγγελέα.

star.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news