facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Λουκέτα και απολύσεις στο Δημόσιο προβλέπει το σχέδιο των “σοφών”

Η περιβόητη αναμόρφωση του ελληνικού διοικητικού συστήματος που αναμένεται να κατατεθεί με σχέδιο νόμου στη Βουλή περιλαμβάνει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τους εργαζόμενους

Πολλοί είναι οι οργανισμοί και οι φορείς που μένουν εκτός σχεδίου, κλείνουν σε απλά ελληνικά και μαζί μένουν “στον αέρα” όλοι όσοι υπηρετούν σε αυτούς.
Ήδη το σχέδιο που έχει προταθεί προβλέπει συρρίκνωση του Δημόσιου Τομέα κατά 30% και σε αυτό δεν περιλαμβάνονται οι 150.000 που θα συνταξιοδοτηθούν ως το 2015.
Ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” προβλέπεται:
Μείωση των οργανωτικών μονάδων
Μείωση του προσωπικού
Ενοποίηση υποστηρικτικών λειτουργιών των υπουργείων
Μεταφορά πολλών αρμοδιοτήτων της κεντρικής διοίκησης στις αποκεντρωμένες διοικήσεις.
Ωστόσο ενώ σχέδια για τις υπηρεσίες υπάρχουν δεν υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες και στρατηγική για τη διαχείριση του προσωπικού.
Η μια λύση είναι οι μετατάξεις, ωστόσο είναι βέβαιο πως θα υπάρξει πλεονάζον προσωπικό.
Μόλις την Κυριακή και σε ό,τι αφορά στους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις ο υπουργός των Εσωτερικών είπε πως ίσως αναζητηθεί μια λύση τύπου εφεδρείας ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις όμως με την τρόικα να πιέζει αυτό είναι μάλλον ουτοπικό, ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για ένα αποτυχημένο μέτρο.
Παράλληλα και με την αξιολόγηση του προσωπικού μέσω εξετάσεων αλλά και των περιβόητων αξιολογήσεων θα υπάρξουν υπάλληλοι που θα κριθούν “ανεπαρκείς”.
Με βάση τα νέα “περιγράμματα” των θέσεων του δημοσίου ουσιαστικά στοχοποιούνται οι λεγόμενοι υπάλληλοι χαμηλών προσόντων υποχρεωτικής και μέσης εκπαίδευσης.

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news