facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Διαδοχή τώρα ή σύγκρουση

Απορρίπτουν τα σενάρια διαρχίας οι δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ

Τα μηνύματα έχουν ανταλλαγεί. Η ώρα της πράξης για το ΠΑΣΟΚ έφθασε. Χθες ο Γιώργος Παπανδρέου διεμήνυσε προς όλες τις κατευθύνσεις πως στο πολιτικό συμβούλιο θα ξεκαθαρίσει το χρονοδιάγραμμα, τον δικό του ρόλο και το πολιτικό πλαίσιο των εξελίξεων στο Κίνημα. Τελεία. «Τα υπόλοιπα στη συνεδρίαση» έλεγαν οι συνεργάτες του. Απέναντι στον προεδρικό χρησμό στελέχη από όλες τις εσωκομματικές τάσεις έβγαλαν τη δική του γραμμή:

· Οι πιο σκληροί λένε πως δε θα είναι ξανά υποψήφιοι αν επιχειρήσει να μείνει ο Γιώργος Παπανδρέου.

· Άλλοι ζητούν από τους δελφίνους να αποχωρήσουν από το ΠΑΣΟΚ.

· Οι πιο «ψύχραιμοι» προκρίνουν να συνεδριάσει η ΚΟ και το εθνικό συμβούλιο για να ανατραπεί το χρονοδιάγραμμα Παπανδρέου αν δεν κριθεί ικανοποιητικό.

Σε κάθε περίπτωση, πολλά θα κριθούν στην απογευματινή συνεδρίαση. Τα στελέχη που πρόσκεινται στον Ευάγγελος Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο προσέρχονται αποφασισμένα να προκαλέσουν ακόμη και ψηφοφορία. Μια ψηφοφορία- θρίλερ, καθώς οι συσχετισμοί με τους οποίους προσέρχονται τα στρατόπεδα είναι οριακοί. Η δύναμη προεδρικών- εσωκομματικής αντιπολίτευσης είναι η ίδια με ένα- δύο στελέχη να το σκέφτονται. Οπότε, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Σε ετοιμότητα να παρέμβουν είναι και οι κορυφαίοι του κόμματος, που δε συμμετέχουν στο πολιτικό συμβούλιο. Αν οι εξελίξεις δεν τους ικανοποιούν θα προβούν σε δηλώσεις πίεσης προς τον Γιώργο Παπανδρέου. Για το τι εννοούν θυμίζουν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραιτήθηκε από πρωθυπουργός μετά από τελεσίγραφο βουλευτών πως δε θα τον στηρίξουν στη ψήφο εμπιστοσύνης που είχε ζητήσει.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news