facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης προετοιμάζει η Μέρκελ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος χαρακτήρισε την πραγματοποίηση μιας πολιτικής ένωσης της Ευρώπης "πολιτική αποστολή των επόμενων δέκα ετών", αναγνωρίζοντας πάντως ότι το έργο "δεν θα είναι και τόσο εύκολο".

"Πρέπει να πω ότι κατά την άποψή μου, είναι η πολιτική αποστολή των επόμενων δέκα ετών το να δρομολογήσουμε αυτήν την πολιτική ένωση", δήλωσε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για τα δέκα χρόνια του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.

"Δεν θα είναι τόσο εύκολο", παραδέχθηκε, ενώ η ζώνη του ευρώ βυθίζεται στην κρίση χρέους.

"Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε", πρόσθεσε, ζητώντας, ως συνήθως, τις δεσμεύσεις των εταίρων της για μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία. "Δεν είναι κάτι που εφηύρε η Γερμανία για να μεταφέρει στους άλλους τις δυσάρεστες στιγμές", είπε σχετικά με τις απαιτήσεις της για λιτότητα και δημοσιονομική ορθοδοξία που, όπως τόνισε, "είναι το κλειδί για να κάνουμε την Ευρώπη ανθεκτική στο μέλλον".

Αλλά εκτός από την δημοσιονομική πειθαρχία, η καγκελάριος υποσχέθηκε να αφιερωθεί επίσης στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της. "Τα δύο προβλήματα είναι ένθετα το ένα μέσα στο άλλο, και πρέπει να επιλυθούν το ένα μαζί με το άλλο", σημείωσε.

"Η ιδέα ενός κοινού νομίσματος ήταν σωστή" τη στιγμή της σύλληψης της, "ακριβώς όπως είναι και σήμερα", δήλωσε επίσης η καγκελάριος.

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news