facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Απειλές Τουρκίας κατά Ολάντ για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων

Σαφείς προειδοποιήσεις προς το Σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας να εμποδίσει την επικύρωση του «επίμαχου» νομοσχεδίου με το οποίο ποινικοποιείται η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον οθωμανικό στρατό το 1915, απηύθυνε τη Δευτέρα ο γενικός διευθυντής του τμήματος Ευρωπαϊκών υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, Καγιά Τουρκμέν.

Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει ήδη περάσει από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση τον Δεκέμβριο του 2011, κίνηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας η οποία προχώρησε στην ακύρωση όλων των συναντήσεων οικονομικού, πολιτικού και στρατιωτικού αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ανακαλώντας παράλληλα τον πρεσβευτή της από τη Γαλλία.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και ψηφοφορία στη γερουσία από την 23η Ιανουαρίου, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται πριν την διακοπή των εργασιών του Κοινοβουλίου τον Φεβρουάριο, ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο πλειοψηφεί στη Γερουσία, άφησε να εννοηθεί πως τα περισσότερα στελέχη του στο σώμα τάσσονται υπέρ του νομοσχεδίου.

«Το μήνυμα που προσπαθούμε να στείλουμε στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και στον Φρανσουά Ολάντ είναι ότι θα κάνετε ένα άσχημο ξεκίνημα με την Τουρκία αν το ψηφίσετε. Εάν η Γαλλία το κάνει αυτό, θα πρέπει επιβάλουμε αντίποινα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», δήλωσε ο Καγιά Τουρκμέν, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ο Φρανσουά Ολάντ προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών, που θα γίνουν σε δύο γύρους, στις 22 Απριλίου και στις 6 Μαΐου. Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται δοκιμασία για τον ίδιο, δεδομένου ότι σε αντίθεση με τον Νικολά Σαρκοζί, έχει ταχθεί υπέρ της εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε.. Η Άγκυρα έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τον πρόεδρο της Γαλλίας πως προωθεί τη ψήφιση του νομοσχεδίου προκειμένου να αποσπάσει ψήφους από τους περίπου 500.000 Αρμενίους που ζουν στη Γαλλία.

zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news