facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Κίνηση βουλευτών για συνεδρίαση της Κ.Ο. και ανατροπή του ΓΑΠ

Στη δήλωσή του με αφορμή τη χτεσινή ανταρσία των βουλευτών του κόμματος που είχε ως αποτέλεσμα να καταψηφιστεί η διάταξη για το ωράριο των φαρμακείων ο Κώστας Σκανδαλίδης τονίζει:

«Δυστυχώς οι επισημάνσεις που έκανα στο Εθνικό Συμβούλιο για τον πολιτικό χρόνο που τρέχει αμείλικτος και το έργο που οφείλουμε να φέρουμε σε πέρας ως παράταξη εθνικής ευθύνης, τόσο σε ότι αφορά στην ολόπλευρη στήριξη της Κυβέρνησης όσο και σε ότι αφορά στην ανασύνταξη του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνονται με τα χθεσινά γεγονότα στη Βουλή. Η Κυβέρνηση και η χώρα δεν μπορούν να περιμένουν τις εσωτερικές μας διαδικασίες. Οι αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου είναι για τον καθένα μας σεβαστές αλλά εξαρτώνται καταλυτικά από τις εξελίξεις που είναι αβέβαιες και καταιγιστικές. Η χθεσινή μέρα έδειξε ότι υπάρχει κενό ηγεσίας και πολιτικής διεύθυνσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το όργανο που κατ' εξοχήν είναι επιφορτισμένο με την καθημερινή στήριξη της Κυβέρνησης».

Στην πρόταση του Κώστα Σκανδαλίδη απάντησε σε σκληρό τόνο ο γραμματέας του κόμματος,Μιχάλης Καρχιμάκης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η πορεία και οι διαδικασίες προς την Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, την εκλογή ηγεσίας και το Συνέδριο, έχουν προσδιοριστεί με τις αποφάσεις των Οργάνων του Κινήματος.

Ήδη, σήμερα , εστάλη προς τις Οργανώσεις του Κινήματος και η σχετική Εγκύκλιος.

Το ΠΑΣΟΚ, συντεταγμένα, και με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες του, θα προχωρήσει στην υλοποίηση των στόχων που αφορούν τη Χώρα και την Ελληνική Κοινωνία.

Κάθε άλλη επιλογή προκαλεί σύγχυση, απώλεια δυναμικής και εν τέλει θέτει σε αμφισβήτηση την επίτευξη των στόχων που διασφαλίζουν το μέλλον της Χώρας και του λαού.

Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να σπαταλά άσκοπα τις θυσίες των Ελλήνων Πολιτών.

Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε τους Εθνικούς στόχους και να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον.

Αυτήν την ώρα προέχει να ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις του PSI και να στηριχθεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις το έργο της Κυβέρνησης.»

Η δήλωση του Κώστα Σκανδαλίδη πάντως αποτέλεσε τη θρυαλλίδα και στην ίδια κατεύθυνση αρκετοί βουλευτές συζητούν το ενδεχόμενο να συγκεντρωθούν υπογραφές για να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου ουσιαστικά να καθαιρέσει τον πρόεδρο της Γιώργο Παπανδρέου και να εκλέξει νέο ηγέτη.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι αυτό δεν αλλάζει τα όσα έχει ήδη αποφασίσει το Εθνικό Συμβούλιο και έχουν δρομολογηθεί μετά την τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ετοιμάζουν συνεδρίαση της Κ.Ο. για την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα για την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου αλλα δεν θα αποδεχθούν αλλαγή σχεδιασμού και εκλογή νέου επικεφαλής, όπως διαμηνύουν σε βουλευτες.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε σήμερα υπέρ της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας, όχι όμως για την εκλογή νέου προέδρου της, αλλά για να ξεκαθαριστεί η στάση των βουλευτών του κόμματος ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που έχει μπροστά της η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news