facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Μετά τα έξοδα κηδείας ... του πληρώνουν ακόμη τη σύνταξη!

Ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας! Η οικογένεια συνταξιούχου δασκάλου προσπαθεί - μάταια - εδώ και 1,5 χρόνο να σταματήσει την καταβολή της σύνταξης, γιατί ο άνδρας ... έχει φύγει από τη ζωή!

Στην ... τρέλα οδηγεί η γραφειοκρατία του δημοσίου, οποιονδήποτε, για κακή του τύχη, εμπλακεί στα γρανάζια της! Τελευταίο θύμα της απίστευτης γραφειοκρατικής τρέλας είναι η οικογένεια εκλιπόντος συνταξιούχου δασκάλου, ο οποίος αν και έχει ... αποδημήσει εις Κύριον εξακολουθεί να πιστώνεται στο λογαριασμό του, τη σύνταξή του!

Η οικογένεια του άνδρα από το Ρέθυμνο, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει προσπαθήσει τουλάχιστον τέσσερις φορές να διακόψει την καταβολή της σύνταξης, καθώς ο άνδρας ούτε τη δικαιούται, ούτε ... μπορεί να την πάρει!

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι ο ΟΠΑΔ κατέβαλε κανονικά το ποσό που προβλέπεται για την κάλυψη των εξόδων της κηδείας, περίπου 1.700 ευρώ, ωστόσο μάλλον ... ξέχασε να διαγράψει τον εκλιπόντα από τα μητρώα των δικαιούχων σύνταξης!

Έτσι, από τότε ως σήμερα, έχει πιστώσει στον τραπεζικό λογαριασμό του θανόντος περίπου 30.000 ευρώ, χρήματα τα οποία ούτε ο δικαιούχος μπορεί, προφανώς, να εισπράξει, ούτε όμως η οικογένειά του, που αρχικά θέλησε να "σηκώσει" τα χρήματα για να τα καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προκειμένου να εισπραχθούν από τον ασφαλιστικό φορέα, όταν ... με το καλό αντιληφθεί το λάθος!

Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν μπορεί να γίνει κι έτσι η οικογένεια είναι "εγκλωβισμένη" στα γρανάζια της γραφειοκρατιας, με κίνδυνο μάλιστα να βρεθεί ... και χρεωμένη, καλούμενη, πιθανότατα, ακόμη και να επιστρέψει ... με τόκο, τα χρήματα που ούτε άγγιξε, ούτε καν επιδίωξε να εξασφαλίσει, αφού κατέθεσε κανονικά στο Ταμείο το πιστοποιητικό θανάτου του εκλιπόντος.

Καθώς φαίνεται, ο ΟΠΑΔ δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τη διαδικασία ταυτοποίησης ζώντων και αποθανόντων δικαιούχων σύνταξης, που "τρέχει" εδώ και καιρό στο ΙΚΑ, και η οποία - στην περίπτωση του ΙΚΑ - έβγαλε "λαβράκια", γλιτώνοντας τα κρατικά ταμεία από αλόγιστες σπατάλες.

Τα στοιχεία του εκλιπόντος καθώς και της οικογένειάς του είναι στη διάθεση του Cretalive.

cretalive.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news