facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Κατάχρηση συνδικαλιστικού δικαιώματος διαπιστώθηκε στην ΕΡΤ, λέει ο Π.Καψής

Κατά την πολυήμερη απεργία

Ο υπουργός Επικρατείας, Παντελής Καψής, ενημέρωσε τη Βουλή ότι έχει γίνει έρευνα για τις κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ, από την οποία προέκυψαν στοιχεία τα οποία συνηγορούν στο ότι υπήρξε κατάχρηση συνδικαλιστικού δικαιώματος.

Ο κ. Καψής διευκρίνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζόμενων πληρώνονταν τις ημέρες της απεργίας και η ΕΡΤ «έκλεισε» με μόλις 13 απεργούς δημοσιογράφους.

Ενημέρωσε επίσης ότι έχει δώσει εντολή, σε συνεργασία με τη διοίκηση, να διαπιστωθεί ποιοι πληρώθηκαν και αν αυτό έγινε δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε δε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποδοθεί στην κοινωνία το ανταποδοτικό τέλος, που καταβάλλεται για την ΕΡΤ, για τις ημέρες που η εθνική ραδιοτηλεόραση δεν λειτουργούσε λόγω απεργιών.

Στο μεταξύ, 124 δημοσιογράφοι της ΕΡΤ μιλάνε για «φετιχισμό των κινητοποιήσεων» και ζητούν να σταματήσει η απεργία στην κρατική τηλεόραση.

«Ο τόπος χρειάζεται μια σύγχρονη, δυναμική και υγιή δημόσια ραδιοτηλεόραση. Πάνω και πριν απ’ όλα, όμως, αυτές τις κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε όλοι/ες, χρειάζεται μια ανοιχτή και λειτουργούσα δημόσια ραδιοτηλεόραση» αναφέρει το σχετικό κείμενο.

in.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news