facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Εφοδος του ΣΔΟΕ στο Νεκροτομείο Αθηνών για «φιλοδωρήματα»

Ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλων και ιδιωτών

Επιδρομή του σδοε (και) στο Νεκροτομείο Αθηνών! Στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαρισμών υπαλλήλων του Νεκροτομείου και άλλων ιδιωτών που φέρεται να παίρνουν «μίζες» για διάφορες εξυπηρετήσεις, προχωρά ειδική ελεγκτική υπηρεσία του σδοε.

Οι έλεγχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στις φορολογικές δηλώσεις σε υπαλλήλους και ιδιώτες αποφασίσθηκε μετά από έκθεση, πριν από λίγους μήνες, του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο είχαν διαπιστωθεί σειρά ύποπτων συναλλαγών.

Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του σδοε «υπολογίζουμε ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 130.000 νεκροτομές και υπάρχει σειρά ενδείξεων ότι σε μεγάλο αριθμό εξ αυτών δίνονται ποσά από 50 έως 300 ευρώ προκειμένου να δίνεται προτεραιότητα ή άλλες διευκολύνσεις στην διακίνηση των σορών. Ολα αυτά πιστεύουμε ότι θα αναδειχθούν από την διερεύνηση των λογαριασμών».
Η ερευνα για τα τεκταινόμενα στο Νεκροτομείο ξεκίνησε στις αρχες του 2011, όταν υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης έλαβε έγγραφη καταγγελία για παρουσία ιδιωτών που εκτελούσαν χρέη νεκροτόμου στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που βρίσκεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο στου Γουδή.

Ακολουθεί έρευνα από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, όπου ζητούνται τα στοιχεία όσων ασκούσαν παρανόμως εργασίες κατά τη διάρκεια της νεκροτομής, λαμβάνοντας φιλοδωρήματα από τους συγγενείς των νεκρών.

Οι δύο καταγγέλλοντες κατέθεσαν επίσης στους επιθεωρητές ότι ιδιοκτήτης γραφείου τελετών για ταριχεύσεις που έκανε στο νεκροτομείο έδινε μίζα 180 ευρώ σε υπάλληλο της υπηρεσίας στου Γουδή.

Επιπλέον ένας οδηγός νεκροφόρας που συνεργάζεται με γραφεία τελετών ανέφερε ότι κατέβαλε 30 ευρώ σε υπάλληλο του νεκροτομείου για να του δίνει ο τελευταίος το πιστοποιητικό νεκροτομείου, 20 ευρώ στον αστυνομικό υπηρεσίας και 20 ευρώ σε έναν άλλον υπάλληλο που περιποιείτο τους νεκρούς.

tovima.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news