facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Στην πέμπτη θέση το ΠΑ-ΣΟΚ

Για πρώτη φορά σε δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα, που κυκλοφορεί την Πέμπτη η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 18,5 μονάδες διαφορά, ενώ τα κόμματα της Αριστεράς συγκεντρώνουν συνολικά 38%.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ΠΑΣΟΚ πέφτει στην πέμπτη θέση, ενώ και το ΛΑΟΣ έχει κόστος από τη συγκυβέρνηση. Αντιθέτως, σημαντικά ενισχυμένα εμφανίζονται τα κόμματα της Αριστεράς και ιδιαίτερα της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη.

Συγκεκριμένα, η εκτίμηση της εκλογικής επιρροής στη δημοσκόπηση διαμορφώνεται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 12%, ΝΔ 30,5%, ΚΚΕ 12,5%, ΛΑΟΣ 6%, ΣΥΡΙΖΑ 12,5%, Δημοκρατική Αριστερά 13%, Οικολόγοι Πράσινοι 3%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,5%, Άρμα Πολιτών 2,5%, Αποχή-λευκά-άκυρα 33,9%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, τις περισσότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνουν οι: Φώτης Κουβέλης 46%, Γιάννης Δημαράς 43%, Αλέξης Τσίπρας 34%, Αντώνης Σαμαράς 24%, Γιώργος Καρατζαφέρης 23%, Αλέκα Παπαρήγα 20%, Ντόρα Μπακογιάννη 17%, Γιώργος Παπανδρέου 9%.




Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 45% υποστηρίζουν πως θα πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές και να μην δοθεί παράταση στην θητεία της κυβέρνησης συνεργασίας.


Εννιά στους δέκα εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας.


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news