facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Απαντήσεις κομμάτων για απαιτήσεις τρόικας

Σκληρή ανακοίνωση για την θέση της τρόικας και της κυβέρνησης στο θέμα των μισθών και των εργασιακών εξέδωσε το ΚΚΕ.

"Η απάντηση που πρέπει να δώσει η εργατική τάξη στους τροϊκανούς είναι μία: Στα τσακίδια και μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τα κόμματα που συνδιαλέγεστε και τον ΣΕΒ που υπηρετείτε. Το νέο σφαγείο που μας στήνετε όλοι μαζί, δεν θα τo δεχτούμε είτε υπογράψουν είτε όχι οι αρχηγοί των κομμάτων της πλουτοκρατίας και η ΓΣΕΕ, που τα συναποφασίζετε" αναφέρει το γραφείο τύπου του ΚΚΕ.

"Από αυτά που αναφέρει η τρόικα θα κρατήσουμε όσα είναι ορθά -και ενδεχομένως δυσάρεστα- και θα πετάξουμε τα περιττά" σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.

Για "σχέδιο φτωχοποίησης της χώρας" έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας: "Θέλουν να μας κάνουν να δουλεύουμε με μισθούς Βουλγαρίας -δεν έχω τίποτα με τη γειτονική χώρα αλλά οι μισθοί είναι πάρα πολύ χαμηλοί- Ινδίας, Κίνας, να εκποιήσουν τη δημόσια περιουσία, να εκμεταλλευτούν το δημόσιο πλούτο και το δημόσιο χρήμα και να δημιουργήσουν συνθήκες κερδοφορίας".

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης επισήμανε ότι "οριζόντιες περικοπές και λάθη, όπως είναι η η υπερφορολόγηση και το κόψιμο 13ου και 14ου μισθού πρέπει να αποτραπούν γιατι δεν φέρνουν αποτέλεσμα".

"Είναι προφανές πως κυβέρνηση και τρόικα δεν διδάχθηκαν το παραμικρό από τις συνέπειες όσων επιβλήθηκαν την τελευταία διετία, που οδήγησαν χώρα και κοινωνία σε αδιέξοδο. Η αδιαφορία τους στον αποδεκατισμό της κοινωνικής συνοχής, η προστασία και εύνοια σ' ένα χρεοκοπημένο χρηματοπιστωτικό σύστημα, που οι ίδιοι γνωρίζουν πως δεν μπορεί να σωθεί, καθώς και η προετοιμασία καινούργιων μέτρων, αναδεικνύουν την εμμονή τους σε αποτυχημένες πολιτικές" σημειώνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news