facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ωμή και προκλητική παρέμβαση Παπαϊωάννου στο έργο της Δικαιοσύνης

Με μια προκλητική ,για την Δημοκρατία, παρέμβασή του ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου θέτει θέμα απομάκρυνσης των Εισαγγελέων κυρίων Πεπόνη και Μουζακίτη από τη δίωξη του οικονομικού εγκλήματος.
Μέσα από το πεντασέλιδο ερώτημά του προς το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου , διαφαίνεται ξεκάθαρα η ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.
Ο υπουργός καλεί το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου να αποφασίσει για την …. αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, οι οποίοι χειρίζονται, μεταξύ άλλων, την υπόθεση των CDS, όπου σύμφωνα με δημοσιεύματα, αλλά και επίσημες καταγγελίες από το βήμα της Βουλής, πιθανολογείται η εμπλοκή της οικογένειας Παπανδρέου.
Είναι δε οι ίδιοι εισαγγελείς οι οποίοι αποφάσισαν την αποστολή της δικογραφίας της ΕΛΣΤΑΤ στην Βουλή , σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος, αφού προσέκρουσαν σε ονόματα πολιτικών της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Τονίζεται ότι ο κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είναι αυτός που «συνέστησε» στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς να «τελειώνουν γρήγορα» με την υπόθεση των CDS. Όλοι οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά τι εννοούμε όταν «συστήνουμε» σε κάποιον που εξετάζει μια υπόθεση, να «τελειώνει γρήγορα»….
Με περίσσια μάλιστα υποκρισία ο κ.Μιλτιάδης Παπαϊωάννου αφού αναφέρει στην επιστολή του ότι …. «Η αντιμετώπιση της διαφθοράς στη δημόσια ζωή και στην οικονομία αποτελεί, πλέον, εθνική προτεραιότητα» , στην συνέχεια «διατάζει» το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης : «σε περίπτωση που αποφασίσετε θετικά, να ορίσετε δύο νέους Αντεισαγγελείς Εφετών με αρμοδιότητα την έρευνα του Οικονομικού Εγκλήματος, οι οποίοι θα μπορούν να διεκπεραιώσουν το σημαντικό και πολύτιμο αυτό έργο τους με τη νηφαλιότητα, την ανεξαρτησία, την υπευθυνότητα και φυσικά την αξιοπιστία που απαιτούνται ως προϋποθέσεις για την αποτελεσματική άσκηση των σχετικών καθηκόντων τους».
Είναι η δεύτερη φορά, που ο κ. Παπαϊωάννου παρεμβαίνει ουσιαστικά στο έργο της Δικαιοσύνης, στοχεύοντας τους δύο οικονομικούς Εισαγγελείς. Θυμίζουμε ότι, μόλις πρόσφατα, προσπάθησε να αμφισβητήσει το έργο τους, ισχυριζόμενος ότι …. «έπληξαν το κύρος της Δικαιοσύνης» .
Είναι φανερό ότι έχει εκδοθεί και έχει ενεργοποιηθεί μια κομματική ντιρεκτίβα από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η οποία περιλαμβάνει παρεμβάσεις και ύβρεις προς την Δικαιοσύνη και απειλές περί μακελειού σ’ ολόκληρη την κοινωνία.
Οι δηλώσεις άλλωστε Μπεγλίτη, Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου, Ρέππα , Ξενογιαννακοπούλου και άλλων, καθώς και οι ωμές παρεμβάσεις Ε. Βενιζέλου και Μ.Παπαϊωάννου στο έργο της Δικαιοσύνης , το αποδεικνύουν περίτρανα….

politis-gr.com

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news