facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Χωρίς κονδύλια οι σχολές που δεν υπακούν

Το υπουργείο Παιδείας επέστρεψε στους πρυτάνεις των πανεπιστημίων και προέδρους ΤΕΙ ανυπόγραφους τους προϋπολογισμούς για το τρέχον έτος, μέχρι τα ιδρύματα να εκλέξουν τα νέα Συμβούλια Διοίκησης, υλοποιώντας το νόμο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Άλλωστε μέχρι να υλοποιηθεί ο νόμος, τα ιδρύματα θα εισπράττουν δωδεκατημόρια του προϋπολογισμού του 2011 και αυτό μπορεί να συνεχισθεί μέχρι έξι μήνες.

Η προθεσμία των εκλογών έληξε στις 15 Ιανουαρίου και μόνο σε δύο ΤΕΙ έγιναν εκλογές, στα ΤΕΙ Σερρών και Καλαμάτας.

Ωστόσο, σε συνάντηση του με τους πρυτάνεις ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, είχε πει, ενώπιον των πρυτάνεων, ότι αυτοί δεσμεύθηκαν για την υλοποίηση του νόμου και τα ιδρύματα μέχρι τότε θα χρηματοδοτούνται με δόσεις, ανά μήνα.

Αυθαιρεσία καταλογίζει η ΑΣΚΤ στο υπουργείο

Εξάλλου, η Σύνοδος Πρυτάνεων, ασχολήθηκε με το θέμα της καθαίρεσης του πρύτανη και της Συγκλήτου της Ανωτάτης Σχολής καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και στη συνέχεια της άρσης της καθαίρεσης της από το υπουργείο Παιδείας. Αυτά με αφορμή δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν για υπόθεση φοιτήτριας πριν από εννέα χρόνια.

Όπως σημειώνει η Σύνοδος Πρυτάνεων σε ανακοίνωσή της "συνιστά πρωτοφανή πράξη επιτηδευμένης επίδειξης ισχύος προς τις Πρυτανικές Αρχές και τις Συγκλήτους των ΑΕΙ και μια πρακτική που αποτελεί συνεπή συνέχεια της εμπαθούς και συκοφαντικής πολιτικής που ακολουθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καθ΄όλο τον τελευταίο χρόνο έναντι των Ελληνικών ΑΕΙ.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά του υπουργείου, προσβάλλει άμεσα και συνολικά τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και όχι μόνο την ΑΣΚΤ, ένα Πανεπιστήμιο που διαδραμάτισε και διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην πολιτιστική εξέλιξη της κοινωνίας μας και έχει επιπρόσθετα ιδιαίτερη ιστορική σημασία αφού είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1837, ως «Σχολείον των Ωραίων Τεχνών»".

Εξάλλου και η ΑΣΚΤ σε ανακοίνωσή του πρυτανικού συμβουλίου της ζητεί από το υπουργείο να επανορθώσει, μιλώντας για προσβολή του ιδρύματος.

nooz.gr Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news