facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Επιδοτούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Αυστραλία

Η Toyota, η GM και η Ford διασφαλίζονται προς το παρόν

Η Αυστραλία προτίθεται να συνεχίσει να επιδοτεί τη λειτουργία των εργοστασίων δύο αυτοκινητοβιομηχανιών στη χώρα, είπαν στελέχη της κυβέρνησης μετά τις συναντήσεις που είχαν στο Ντιτρόιτ, στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Στην Αυστραλία λειτουργούν τρεις κατασκευάστριες οχημάτων, η ιαπωνική Toyota Motor Corp, η GM Holden Ltd. και η Ford Motor Co., που επιδοτούνται από την κυβέρνηση.

Ο Τζέι Ουέδεριλ, πρωθυπουργός της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας, είπε αφού συναντήθηκε με τον επικεφαλής της General Motors ότι ένα «πιθανό σενάριο» είναι η εταιρία να κλείσει τις εγκαταστάσεις της στη χώρα.

«Φυσικά, καλούμε την GM να μην επιλέξει αυτό», είπε στο εθνικό δίκτυο ABC. «Είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε από κοινού μια επένδυση για να διασφαλίσουμε ότι η εταιρία θα μείνει εδώ».

Στην Ford προσφέρθηκε επιδότηση που ανέχεται σε 103 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (102 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) για να διατηρήσει σε λειτουργία το εργοστάσιό της ως το 2016.

Στην εγχώρια αγορά, το ποσοστό τους έχει μειωθεί σε λιγότερο από 25% του συνόλου των 1 εκατ. νέων αυτοκινήτων που πωλούνται κάθε χρόνο. Οι τρεις βιομηχανίες αντισταθμίζουν το γεγονός αυτό με εξαγωγές, κυρίως στην Μέση Ανατολή, όπου τα καύσιμα είναι φθηνά. Περίπου το ένα τρίτο του συνόλου των εξαγωγών τους εξάγεται.


newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news