facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Κρίσιμη εβδομάδα για την ελληνική οικονομία

Κρίσιμη εβδομάδα αρχίζει για τη χώρα με φόντο την τελική διαπραγμάτευση για το PSI και την άφιξη της τρόικας τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα.

Με την έλευση σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα του Γερμανού υπουργού εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος θα έχει σειρά επαφών με την ελληνική πολιτική ηγεσία, αρχίζει ένας μαραθώνιος κρίσιμων διαβουλεύσεων για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας.

Την Τετάρτη αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για την τελική φάση των διαπραγματεύσεων για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ο εκπρόσωπος των διεθνών τραπεζών, Τσαρλς Νταλάρα, μετά την διακοπή των συζητήσεων, ενώ μέσα στην εβδομάδα έρχεται και η τρόικα, η οποία θα απαιτήσει νέα μέτρα για να κλείσουν οι δημοσιονομικές «τρύπες».

Τεχνικά κλιμάκια της τρόικας αναμένονται στην Αθήνα από την Τρίτη, ενώ οι επικεφαλής ελεγκτές θα έρθουν πιθανότατα την Παρασκευή, ή ακόμη και τη Δευτέρα, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία για το PSI.

Την ίδια ώρα, η Ευρώπη προσπαθεί να συνέλθει από την μαζική υποβάθμιση εννέα κρατών από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor's. Η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ συνεχίζει πάντως να εμμένει στην πολιτική λιτότητας και προσπαθεί να υποβαθμίσει με τη σειρά της τη σημασία της ετυμηγορίας του αμερικανικού οίκου.

pathfinder.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news