facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Διάβημα στα Σκόπια για την "κηδεία της Ελλάδας"

Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, Πρέσβης Αλ. Παπαδοπούλου, πραγματοποίησε σήμερα διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με αφορμή τις άκρως προκλητικές και προσβλητικές για την Ελλάδα εκδηλώσεις που παγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του καρναβαλιού της πόλης Βέβτσανι.

Η κ. Παπαδοπούλου διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το καρναβάλι, το οποίο λαμβάνει κρατική επιχορήγηση και εγκαινιάστηκε από την υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, είχε θέμα την αναπαράσταση της «κηδείας της Ελλάδος», όπου οι συμμετέχοντες έφεραν ενδυμασίες που αποτύπωναν χάρτη αλυτρωτικού περιεχομένου με τον Ήλιο της Βεργίνας και έκαψαν την ελληνική σημαία.

Προς το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ υπογραμμίστηκε ότι όχι μόνο δεν υπήρξε επίσημη καταδίκη των εκδηλώσεων αυτών, αλλά, αντιθέτως, το καρναβάλι χαρακτηρίστηκε από την υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ ως «διαμάντι της Μακεδονικής παράδοσης».

Η κ. Παπαδοπούλου ζήτησε από το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ να καταδικάσει επίσημα και απερίφραστα τα έκτροπα και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον καταλογισμό ευθυνών και την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, τα οποία δεν βοηθούν στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και δεν συνάδουν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αρχές καλής γειτονίας.

defencenet.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news