facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Το Υπ. Υγείας απειλεί με διακοπή συμβάσεων με φαρμακεία

Με κατάργηση των συμφωνιών ασφαλιστικών ταμείων-φαρμακοποιών προειδοποιεί το Υπουργείο Υγείας και κατάρτιση μεμονωμένων συμβάσεων, σε περίπτωση που οι φαρμακοποιοί εξακολουθήσουν να μη χορηγούν φάρμακα στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων.

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτήρισε ως «συνδικαλιστική ενέργεια έξω από τα όρια της δεοντολογίας» την απόφαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων που υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να καταβάλουν το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι το θέμα των οφειλών στα φαρμακεία ρυθμίστηκε, καθώς την περασμένη Πέμπτη πληρώθηκαν οι οφειλές του ΟΠΑΔ και του ΙΚΑ, ενώ στις 22 Ιανουαρίου θα καταβληθούν και οι οφειλές του ΟΓΑ και μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο θα τακτοποιηθούν όλες οι υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων.

«Μετά κι από αυτό, αν οι φαρμακοποιοί δεν έχουν σταματήσει τέτοιες ενέργειες, εμείς θα είμαστε στη δυσάρεστη θέση, για όσες περιπτώσεις τέτοιας δυστροπίας υπάρχουν, να προχωρήσουμε σε κατάργηση των συμφωνιών κεντρικά με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους, στους οποίους δίνουμε τα χρήματα για να τα διανείμουν αυτοί στα φαρμακεία, και στην κατάρτιση συμβάσεων μεμονωμένα με τα φαρμακεία, για να πάψουν κάποιοι να διαχειρίζονται αρμοδιότητες, που έχουν ως σύμβουλοι του ελληνικού κράτους, σε βάρος των ασφαλισμένων» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε ένδειξη καλοπιστίας απέναντι στους φαρμακοποιούς υπογράφηκε σήμερα στην Αθήνα η επαναφορά της έκπτωσης, για να μπορούν να συνεργάζονται καλύτερα με τις φαρμακαποθήκες, ενώ τους δόθηκε και η δυνατότητα αντικατάστασης φαρμάκων, όταν υπάρχει τεχνητή έλλειψη, όπως τη διαπιστώνει ο ΕΟΦ σε συνεννόηση με τους ιατρικούς συλλόγους.

Ο κ. Λοβέρδος, αναφερόμενος στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, επεσήμανε ότι το δικαίωμα αυτό έχει δοθεί και στους γιατρούς που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ. Ο υπουργός Υγείας κάλεσε τους γιατρούς αυτούς να κάνουν ορθολογική χρήση του δικαιώματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, διότι θα υπάρχουν παρατηρητήρια μέσω των οποίων θα διαπιστώνεται πώς ασκούν οι γιατροί αυτό το δικαίωμα.

Αναφερόμενος στις απεργίες των γιατρών, ο κ. Λοβέρδος τις χαρακτήρισε ως μία απόπειρα που γίνεται σε συνεργασία με τα φαρμακεία για να μη λειτουργήσει ο ΕΟΠΠΥ. Παράλληλα, τόνισε ότι οι γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ θα αμείβονται με 1.500-1.600 ευρώ μηνιαίως και όχι με 700 ευρώ, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι.

zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news