facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Απεργούν ιδιωτικός τομέας, γιατροί, τράπεζες, ΟΤΕ, Μέσα Ενημέρωσης, μετρό, δικηγόροι κ.α.

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα στην Αττική, οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι στο μετρό της Αθήνας, 48ωρη απεργία πραγματοποιούν από την Τρίτη το σύνολο των εργαζομένων σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, ενώ την Τρίτη απέχουν οι δικηγόροι, και στάσεις εργασίας πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί (τις 3 τελευταίες ώρες της πρωινής βάρδιας και τις 3 πρώτες ώρες της απογευματινής βάρδιας) και οι εργαζόμενοι σε όλα τα υπόλοιπα (πλην μετρό) μέσα μεταφοράς στην Αθήνα.

Η απεργία των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα γίνεται υπο την αιγίδα της ΓΣΕΕ, ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις μειώσεις στις αμοιβές του ιδιωτικού τομέα. Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα από την ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ. Σοβαρά προβλήματα μετακίνησης θα αντιμετωπίσουν οι πολίτες της Αθήνας, εξαιτίας των στάσεων εργασίας και της διακοπής λειτουργίας του μετρό.

Τη συμπαράστασή της στην παναττική απεργία εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών και Σωματείων μελών της να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Την Τετάρτη ο «κοινωνικός διάλογος»

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πραγματοποιούνται μία ημέρα πριν από την έναρξη του «κοινωνικού διαλόγου», με την πρώτη απευθείας συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, για τη μείωση του κόστους εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη στις 11.30 το πρωί, στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ.
Οι κινητοποιήσεις

Αναλυτικότερα:

Απεργία πραγματοποιούν με απόφαση της ΓΣΕΕ και ανάλογη κινητοποίηση της παράταξης ΠΑΜΕ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Αγρινίου, Άρτας, Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Λάρισας, Λαυρίου, Λευκάδας, Νάουσας, Λέσβου, Σάμου, Φωκίδας. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11 π.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος και την ίδια ώρα, του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Σε συμμετοχή στην απεργία έχει καλέσει τους τραπεζοϋπαλλήλους και η ΟΤΟΕ.

Σ τις 6.00 το πρωί της Τρίτης ξεκινά και η 48ωρη απεργία, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και συμμετέχουν οι ΠΟΣΠΕΡΤ και ΠΟΕΠΤΥΜ.

Μέσα Μεταφοράς στην Αττική

Απεργία και στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στα Μέσα Μεταφοράς της Αττικής. Συγκεκριμένα:

Το μετρό θα ακινητοποιηθεί όλη την Τρίτη, καθώς οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καταγγέλλουν και τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού που δεν τους επιτρέπει να εκτελέσουν με πλήρη ασφάλεια των πρόγραμμα των δρομολογίων.

Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, με στάσεις εργασίας μόνο από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7:30 το πρωί και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Στο τραμ, οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:00 και από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Ο Προαστιακός δεν θα λειτουργήσει από τις 05:00 έως τις 07:00, από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 22:00 έως τα μεσάνυχτα

Στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των κινητοποιήσεων ενδεχομένως να υπάρξουν τροποποιήσεις.

ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «η επιτυχία της Παναττικής απεργίας πρέπει να σηματοδοτήσει την πιο αποφασιστική αντεπίθεση της εργατικής τάξης απέναντι στην ανελέητη και διαρκή επίθεση που δέχεται στους μισθούς, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, τα εξοντωτικά χαράτσια από την κυβέρνηση των καπιταλιστών και της ΕΕ».

Προσθέτει μεταξύ άλλων πως «τα αντεργατικά – αντιασφαλιστικά μέτρα δεν θα έχουν τελειωμό. Είναι αισχρό ψέμα αυτό που λένε οι συνδικαλιστές, τα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ, ότι υπάρχει τρόπος να γίνει ανταγωνιστικό το κεφάλαιο χωρίς να τσακίζει τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Και πριν την κρίση αυτή την πολιτική είχαν η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της, αυτή την πολιτική θα έχουν και μετά την κρίση. Το κεφάλαιο δεν μπορεί πια να έχει υψηλή κερδοφορία και να είναι ανταγωνιστικό, χωρίς να παίρνει πίσω όλες τις κατακτήσεις που αναγκάστηκε να παραχωρήσει σε προηγούμενες δεκαετίες στους μισθούς, στο εργασιακό, στην Ασφάλιση».

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:

«Δεν ξέρουμε πόση ουσία έχουν οι απεργίες που γίνονται απλώς για την "τιμή των όπλων"...».

eklogika.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news