facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Ο Παπανδρέου έχασε την... δεδηλωμένη στο ΠΑΣΟΚ

Την πρώτη του μεγάλη εσωκομματική ήττα υπέστη χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος διαπίστωσε ότι δεν έχει πλέον τη στήριξη της πλειοψηφίας του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός του.

Η ουσιαστική απόρριψη με ψήφους 8 έναντι 6 της πρότασης για προσωρινό καθεστώς δυαρχίας στο ΠΑΣΟΚ έως τις εθνικές εκλογές ουσιαστικά αποτελεί τον προάγγελο των εξελίξεων της επόμενης εβδομάδας.
Ουσιαστικά το Πολιτικό Συμβούλιο υπέδειξε στον κ. Παπανδρέου να μην επιμείνει στην πρότασή του και να υιοθετήσει και αυτός την άποψη που προκρίνει καθαρές λύσεις με την ταυτόχρονη ανάδειξη νέου προέδρου στην κοινοβουλευτική ομάδα και στο κόμμα, πριν τις εθνικές εκλογές.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ουσιαστικά χρόνο μιας εβδομάδας, έως την επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη για να σταθμίσει την κατάσταση και να αποφασίσει αν θα αποδεχθεί οικειοθελώς τη βούληση της πλειοψηφίας ή αν θα προχωρήσει στο δικό του δρόμο για να δοκιμάσει την τύχη του στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο θα συνεδριάσει λίγες ημέρες αργότερα.
Πάντως, αν η άποψή του δεν περάσει ούτε στο εθνικό συμβούλιο τότε η ήττα του θα είναι ολοκληρωτική και στην ουσία θα πρόκειται για απόλυτη αποδοκιμασία εν ενεργεία προέδρου, κάτι το οποίο δεν έχει προηγούμενο στο ΠΑΣΟΚ ή σε άλλο ελληνικό κόμμα.

iefimerida.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news