facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

«Ανοίξτε ξανά τη δικογραφία για να δώσουμε ονόματα»

Οι οικονομικοί εισαγγελείς υπόσχονται να δώσουν στοιχεία για τις καταγγελίες τους

Τα τελευταία τους χαρτιά ανοίγουν - όπως όλα δείχνουν - οι δύο εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι, έστω και ετεροχρονισμένα, να αποκαλύψουν με ονόματα και αποδείξεις τους λόγους που τους οδήγησαν στις πρόσφατες καταγγελίες με αποκορύφωμα την παραίτησή τους.
Τρεις ημέρες μετά την αρχειοθέτηση των βαρύτατων καταγγελιών τους από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, ο οποίος ερεύνησε σε χρόνο ρεκόρ όσα έλεγαν οι συνάδελφοί του στην επιστολή τους, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ζητούν να ανοίξει και πάλι η υπόθεση.
Το στίγμα των προθέσεών τους αποτυπώνεται στη δήλωση του αναπληρωτή εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Σπύρου Μουζακίτη, ο οποίος δείχνοντας ευθέως προς τον Αρειο Πάγο αναφέρει πως ο ίδιος και ο συνάδελφός του επικεφαλής του τμήματος Γρηγόρης Πεπόνης, «είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε».
Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα ο κ. Μουζακίτης επιμένει ότι «έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία». Οι δύο εισαγγελείς θέλοντας να καταστήσουν σαφή την πρόθεσή τους να δώσουν και εγγράφως τις αποδείξεις, όπως εξάλλου και οι ίδιοι απαιτούν όταν διενεργούν τις δικές τους έρευνες, ζητούν να ανασυρθεί από το αρχείο η δικογραφία με τις καταγγελίες τους για να καταθέσουν νέα στοιχεία τις επόμενες ημέρες.
Το μήνυμα των δύο εισαγγελέων έφτασε αμέσως στον Αρειο Πάγο καθώς η κίνησή τους αυτή είναι άρρηκτα συνδεμένη όχι μόνο με την αξιοπιστία των δύο που καταγγέλλουν, αλλά κυρίως με το κύρος του ίδιου του Ανωτάτου Δικαστηρίου και βεβαίως του θεσμού της Δικαιοσύνης.
«Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, αλλά ένα πρόχειρο σημείωμα. Ο κ. Μακρής μας έδωσε πέντε μέρες να προσκομίσουμε στοιχεία», έλεγε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Μουζακίτης, αρνούμενος ουσιαστικά ότι έδρασε παρορμητικά όπως εμφανίζεται στην αναφορά αρχειοθέτησης.
«Ουδέποτε επιφυλάχθηκαν για να εισφέρουν νέα στοιχεία», αντέτειναν ανώτατες εισαγγελικές πηγές, ενώ από τον Αρειο Πάγο αναμένουν τους συναδέλφους τους να δώσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους για να τα αξιολογήσουν.
Οι ίδιες πηγές πάντως παρέπεμπαν στο «υπόμνημα», όπως οι ίδιοι οι οικονομικοί εισαγγελείς τιτλοφορούν το έγγραφο των εξηγήσεών τους. Επικαλούνταν μάλιστα το γεγονός ότι σε αυτό οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης βεβαίωναν τους ανωτέρους τους ότι κύριος λόγος της επιστολής παραίτησής τους ήταν η «επιχειρηθείσα νομοθετική κατάργησή τους». Επιπλέον, ρητά ανέφεραν ότι «δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλον, δυστυχώς, της νεοελληνικής πραγματικότητας».
Στο τέλος του υπομνήματός τους υπήρχαν μόνο οι υπογραφές τους και καμία επιφύλαξη ότι θα επανέλθουν με νέα στοιχεία. Το ερώτημα που ανακύπτει, όπως εύστοχα παρατηρούν νομικοί, είναι τι μεσολάβησε από την περασμένη Παρασκευή, όταν πληροφορήθηκαν για την αρχειοθέτηση των καταγγελιών τους, μέχρι χθες το πρωί οπότε επέστρεψαν κανονικά στο γραφείο τους στο Εφετείο.

tanea.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news