facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Εξετάζουν αναστολή του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης

Καινούρια μαντάτα έρχονται τώρα για τους ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν τα ακίνητά τους και αφορούν στο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. Πάνω που πήγαν να συνηθίσουν ότι πρέπει να έχουν το εν λόγω πιστοποιητικό, όταν συνάπτουν νέο συμβόλαιο, τώρα το υπ. Περιβάλλοντος εξετάζει να προχωρήσει σε αναστολή της εφαρμογής του μέτρου.

Αυτό απάντησε εγγράφως ο υπ. Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Χατζηδάκη.

Να σημειώσουμε ότι από τις 9 Ιανουαρίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να προσκομίζουν ενεργειακά πιστοποιητικά στις εφορίες, προκειμένου να νοικιάσουν ακίνητα. Μάλιστα η υποχρέωση αυτή ίσχυε από πέρυσι για τις αγοραπωλησίες και τώρα επεκτάθηκε στις μισθώσεις.

Το κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών κυμαίνεται από 1 - 2,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με τη χρήση του ακινήτου.

«Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξετάζει το θέμα της περαιτέρω παράτασης μη εφαρμογής του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε μισθώσεις όχι μόνον από πλευράς οικονομικής συγκυρίας αλλά και από πλευράς των κοινοτικών μας υποχρεώσεων για ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της χώρας» αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού Περιβάλλοντος.

Στην ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο, ο βουλευτής της ΝΔ είχε επισημάνει ότι η οικονομική κρίση έχει θίξει σημαντικά την ελληνική κτηματαγορά και η υποχρεωτική έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

«Αν και το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί κατ' αρχήν κοινοτική υποχρέωση της χώρας μας, η εξάντληση της αυστηρότητας στην εφαρμογή του στα προς ενοικίαση ακίνητα από την 9η Ιανουαρίου 2012, θα φέρει ένα ακόμη χτύπημα στους ιδιοκτήτες» είχε επισημάνει ο κ.Χατζηδάκης, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει παράταση στην υποχρεωτική εφαρμογή της έκδοσης του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης.

star.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news