facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Οριστικό το λουκέτο στην ΚΟΝΤΙ

Κοινοποιήθηκαν οι τελευταίες 18 ομαδικές απολύσεις στους εργαζόμενους

Παραμονή των Θεοφανίων… επέλεξε η ARCILLOR MITAL να αποχαιρετήσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στο Βόλο, κοινοποιώντας και τις τελευταίες 18 ομαδικές απολύσεις εργαζομένων με δικαστικό κλητήρα.

Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι, εκτός όσων συναδέλφων τους έχουν απολυθεί τις προηγούμενες εβδομάδες διεκδικώντας επαναπρόσληψη και όσων υπέγραψαν οικειοθελείς αποχωρήσεις, βρέθηκαν κυριολεκτικά στο κενό χθες, βλέποντας τους δικαστικούς επιμελητές.

Δεν περίμεναν σε καμία περίπτωση τέτοια εξέλιξη καθώς για την ερχόμενη Δευτέρα είχε προγραμματιστεί στο Υπουργείο Εργασίας νέα τριμερής συνάντηση μεταξύ εργαζομένων, ΕΚΒ και ΠΟΕΜ και εκπροσώπων της εταιρίας.

Το «λουκέτο» δια των ομαδικών απολύσεων, σημειωτέον, θα πρέπει να εξεταστεί εάν μπορούν να εφαρμοστεί ή όχι αφού το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας του αρμοδίου Υπουργείου έχει αποφανθεί αρνητικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, απαντώντας σε σχετικό αίτημα της ARCILLOR MITAL.

Οι απολύσεις όπως ήταν φυσικό σήμαναν συναγερμό στα μέλη του σωματείου που συμπεριλαμβάνονται στους απολυθέντες και στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Το σωματείο ενημέρωσε αμέσως την Επιθεώρηση Εργασίας καταθέτοντας προσφυγή προκειμένου να χαρακτηριστούν παράνομες και καταχρηστικές οι απολύσεις αυτές. Η τριμερής στην Επιθεώρηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη στις 10 το πρωί.

Το ΕΚΒ εκτιμά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η γαλλική εταιρία, στριμωγμένη προφανώς μετά την εισαγγελική παρέμβαση για την εξαπάτηση του ΟΑΕΔ, με τις παράνομες απολύσεις, και ενόψει της τριμερούς συνάντησης προέβη στις απολύσεις.

Αφήνει αιχμές για τη στάση των φορέων, υπογραμμίζοντας ότι το Εργατικό Κέντρο Βόλου και το Σωματείο κραύγαζαν προς πάσα κατεύθυνση ότι η γαλλική εταιρία αφήνεται ανενόχλητη (αν δεν βοηθείται κιόλας!) από τη θεσμική Πολιτεία να καταπατά τους Νόμους, να εξευτελίζει το κρατικό σύστημα ελέγχου και εποπτείας (ΟΑΕΔ, ΣΕΠΕ κ.λ.π.) και να αλωνίζει, πετώντας στο δρόμο σαν απορρίμματα το προσωπικό.

Πλην της Δικαιοσύνης -όπως σημειώνει το ΕΚΒ- που επιλήφθηκε χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση της βρώμικης αυτής υπόθεσης, αμέσως μόλις παρέλαβε τον «καυτό φάκελο» και την αγωγή που κατέθεσαν το ΕΚΒ και το Σωματείο, όλοι οι υπόλοιποι θεσμικοί λειτουργοί, σε κεντρικό επίπεδο, περί άλλα… ετύρβαζαν.

Το ΕΚΒ καταγγέλλει επίσης «ότι και την ώρα ακόμη που καταφανέστατα πιστοποιούνταν η εταιρική παρανομία με την εξαπάτηση του ΟΑΕΔ, το… μείζον για κάποιους ήταν να κουκουλωθεί η υπόθεση και απλώς να μπλοκαρισθεί η χορήγηση του παράνομου επιδόματος, όχι όμως και να αποδοθούν υπηρεσιακές ευθύνες, σ’ εκείνους που «έκλεισαν τα μάτια» στην οφθαλμοφανέστατη αυτή προσπάθεια εξαπάτησης», ενώ αφήνονται αιχμές και για τη στάση του Συνδικάτου Μετάλλου με την επισήμανση ότι «ενώ οι εκκλήσεις και οι προειδοποιήσεις του ΕΚΒ και του Σωματείου για συλλογική κινητοποίηση των τοπικών Φορέων προς συμπαράστασή τους έπεφταν στο κενό, με το σκεπτικό κάποιων ότι δεν… προηγούνται οι άνεργοι της ΚΟΝΤΙ, αλλά άλλοι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι εκτός Μαγνησίας».

 ΠΗΓΗ : Εφημερίδα «Ταχυδρόμος» και ρεπορτάζ της Βάσως Κυριαζή

onlarissa.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news