facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Κουτρουμάνης: "Όχι άλλες μειώσεις στις συντάξεις"

Εναλλακτικές λύσεις και τρόπους χρηματοδότησης των Ταμείων αναζητά το υπουργείο Εργασίας, για την αύξηση των εσόδων και τη διασφάλιση των συντάξεων, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, Γ. Κουτρουμάνης.
Κλείνοντας τις εργασίες του σεμιναρίου για το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης και τα εναλλακτικά σενάρια χρηματοδότησης, ο υπουργός είπε, πως "δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις στις κύριες συντάξεις, με δεδομένο ότι η σύνταξη στην Ελλάδα αποτελεί το μοναδικό ή το κύριο εισόδημα του 75% περίπου των ηλικιωμένων. Η μεσοσταθμική μείωση στις συντάξεις κατά 10% τα τελευταία χρόνια είχε αρνητικές συνέπειες στο βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων".
"Γι' αυτό αναζητούμε εναλλακτικές πηγές και τρόπους χρηματοδότησης των ταμείων για να αυξηθούν τα έσοδα, και να διασφαλίσουμε τις συντάξεις", είπε, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να εξεταστεί με μεγαλύτερη προσοχή το θέμα των εσόδων» και χαρακτήρισε το μοντέλο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα "άδικο, γιατί επιβαρύνονται οι συνεπείς επιχειρήσεις και αναποτελεσματικό, γιατί δεν εισπράττονται οι θεσμοθετημένοι πόροι".
Όσον αφορά στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, υπογράμμισε, πως το υπουργείο έχει προτείνει στους κοινωνικούς εταίρους μείωση έως και 10%, με τρεις προϋποθέσεις:
α. Να ενταχθούν στο σύστημα ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας
β. Να πληρώνουν ταυτόχρονα μέσα από το τραπεζικό σύστημα αποδοχές, εισφορές και φόρο μισθωτών υπηρεσιών
γ. να καταβάλλουν ανελλιπώς τις εισφορές τους.

news247.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news