facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Στήριξη στον Εφραίμ από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Τον ηγούμενο θα επισκεφτεί στον Κορυδαλλό ο Αρχιεπίσκοπος

Τον αρχιμανδρίτη και ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, θα επισκεφθεί στο κελί του στον Κορυδαλλό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, που συζητούσε επί δύο ημέρες το θέμα, αποφάσισε τελικά να εκδώσει επισήμως ανακοινωθέν συμπαράστασης στον ηγούμενο.

Έτσι στην απόφασή της η Σύνοδος τονίζει το χρόνο κατά τον οποίο προφυλακίσθηκε ο κ. Εφραίμ, δηλαδή μέσα στις εορτές των Χριστουγέννων και προστίθεται ιδιαίτερα ότι παραβιάστηκαν τα ιερά θέσμια του Όρους, επισημαίνεται δε και η «μη τήρηση των εκ του αυτοδιοικήτου του Αγίου Όρους απορρεόντων καταστατικών όρων».

Και η σχετική απόφαση συνεχίζει: «Το γεγονός τούτο, το οποίο έχει καίρια πλήξει το κύρος της Εκκλησίας μας και δικαιολογημένως έχει βαθύτατα λυπήσει το ορθόδοξο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδος και πέραν των ορίων αυτής, ταυτοχρόνως έχει προκαλέσει και σοβαρό προβληματισμό και αυστηρά κριτική διακεκριμένων επιστημόνων του νομικού κόσμου».
Ωστόσο, οι συνοδικοί ιεράρχες επισημαίνουν μεν ότι σέβονται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και δεν παρεμβαίνουν, ωστόσο αφήνουν βολές λέγοντας ότι «κατά καιρούς υπήρξαν ρωγμές ως προς την ορθότητα αυτών».

Η ανακοίνωση συνεχίζει εκφράζοντας, μαζί με το λαό, όπως τονίζει, τη συμπάθεια των μελών της Ιεράς Συνόδου προς τον ηγούμενο, συγχρόνως δε εκφράζει την ευχή και την ελπίδα, όπως λέει, να επανεξετασθεί σύντομα το ενδεχόμενο αποφυλάκισής του.

Εξ άλλου η Ιερά Σύνοδος, αποφάσισε, λόγω της οικονομικής κρίσης, μετά από πρόταση της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, τη μείωση του χορηγουμένου «Συνοδικού επιδόματος» στους Κληρικούς και Λαϊκούς Υπαλλήλους της Ιεράς Συνόδου, καθώς και στους Αρχιερείς.

Τέλος, συζήτησε το θέμα της οικονομικής κατάστασης του ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας και αποφάσισε να αναθέσει σε επιτροπή από συνοδικούς αρχιερείς να μελετήσει το ζήτημα και να υποβάλει προτάσεις στην Ιερά Σύνοδο.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news