facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Μέτρα λιτότητας και στην προεδρία της Δανίας στην ΕΕ

Τέρμα… το εμφιαλωμένο νερό

Η κυβέρνηση της Δανίας υποσχέθηκε σήμερα πως η προεδρία της στην ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο θα είναι επαρκώς «χαμηλού κόστους», χάρη στα συμβολικά μέτρα εξοικονόμησης που προσανατολίζεται να λάβει κατά την άσκησή της, όπως η αντικατάσταση του εμφιαλωμένου νερού με απλό νερό βρύσης στις διάφορες εκδηλώσεις.

«Είναι η τελευταία φορά που βλέπετε μπουκαλάκια με νερό, την επόμενη φορά αυτά θ’ αντικατασταθούν από ωραίο δανικό νεράκι από τη βρύση», τόνισε ο δανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Νικολάι Βάμεν, στη διάρκεια της συνάντησής του με τους δημοσιογράφους στην Κοπεγχάγη.

Η δανική κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο τιμής να μειώσει τον προϋπολογισμό της προεδρίας της στα 35 εκατ. ευρώ, κατά πολύ μικρότερο αυτού της προκατόχου της Πολωνίας, που κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 είχε δαπανήσει 115 εκατ. ευρώ, ή ακόμη και της προγενέστερής της Ουγγαρίας που είχε φθάσει τα 85 εκατ. ευρώ.

«Θα υπάρχουν λιγότερα δωράκια για τους αξιωματούχους» και λιγότερες σύνοδοι των ευρωπαίων υπουργών, τόνισε ο Βάμεν στη συνέντευξη Τύπου που σηματοδότησε την έναρξη της δανικής προεδρίας της ΕΕ έως τον Ιούνιο.

«Επιθυμία μας είναι να έχουμε μία αποτελεσματική προεδρία χαμηλού κόστους», τόνισε.


newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news