facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Δύο χρόνια ακόμη πιο δύσκολα, υπόσχεται ο Παπαδήμος

«Η Ελλάδα θα είναι εντός του ευρώ και μετά από δύο μήνες», τονίζει σε σημερινή του συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, θέτοντας τέλος στο σήριαλ των τελευταίων εβδομάδων ο πρωθυπουργός , κ. Λουκάς Παπαδήμος.

«Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι οι πολιτικές και οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να αλλάξουν» και ότι «παρά την αύξηση των κοινωνικών εντάσεων υπάρχει ισχυρή στήριξη από τον κόσμο», σημειώνει αμέσως μετά.
Ο κ. Παπαδήμος τονίζει πως «η χώρα καλείται να ολοκληρώσει δύο προγράμματα, από τη μία πλευρά το PSI για την αναδιάρθρωση του χρέους και από την άλλη το νέο οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής για την περίοδο 2012-2015 σε συνεννόηση με τους ευρωπαίος εταίρους και το ΔΝΤ», εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι οι δύο αυτές συμφωνίες θα κλείσουν εντός τριών εβδομάδων.
«Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τις δύο διαδικασίες και να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί στο παρελθόν... και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα το κατορθώσουμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
«Βρισκόμαστε «μετά τα μισά του δρόμου» ως προς τα βήματα που πρέπει να κάνει η χώρα για να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της και ανταγωνιστική την οικονομία. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνολική πρόοδος για τη δημοσιονομική εξυγίανση θα χρειαστεί πολύ χρόνο ακόμα. Όμως τα πιο δύσκολα και απαιτητικά μέτρα για αυτό το στόχο εκτιμώ ότι θα έχουν ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια» δήλωσε στο αμερικανικό κανάλι.
«Βρισκόμαστε παράλληλα σε δύο διαδικασίες, εσωτερικής υποτίμησης και δημοσιονομικής εξυγίανσης, οι οποίες προφανώς προκαλούν πόνο, οδηγούν σε μείωση του πραγματικού εισοδήματος και σε αύξηση της ανεργίας. Όμως αυτές οι συνέπειες είναι προσωρινές» δηλώνει ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν προγραμματιστεί θα ανακτηθεί κατά τα τρία πέμπτα η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας που χάθηκε τα εννέα προηγούμενα χρόνια.

dailynews24.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news