facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Παγκόσμια Τράπεζα: Κίνδυνος για παγκόσμια οικονομική κατάρρευση

Για παγκόσμια οικονομική κατάρρευση, ισότιμη με την κρίση του 2008 καλεί η Παγκόσμια Τράπεζα να προετοιμαστούν τα αναπτυσσόμενα κράτη, στην περίπτωση που επιδεινωθεί η ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Η Παγκόσμια οικονομία αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της διεθνούς οικονομίας για το 2012. Συγκεκριμένα, η διεθνής οικονομία προβλέπεται ότι θα αναπτυχθεί φέτος κατά 2,5%, έναντι αρχικής εκτίμησης στο 3,6%.

Για την ευρωζώνη προβλέπεται ύφεση 0,3% έναντι αρχικής εκτίμησης για ανάπτυξη 1,8%. Ως προς την αμερικανική οικονομία προβλέπεται ανάπτυξη 2,2% έναντι αρχικής εκτίμησης στο 2,9%.

Ως προς τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, η Παγκόσμια Τράπεζα προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 5,4% για το 2012 και 6% για το 2013 έναντι αρχικών εκτιμήσεων στο 6,2% και 6,3% αντιστοίχως.

Οι αναλυτές της Παγκόσμιας Τράπεζας προειδοποιούν ότι υπάρχουν πτωτικοί κίνδυνοι ακόμη και στις νέες υποβαθμισμένες προβλέψεις. «Η πτωτική τάση στην Ευρώπη και η πιο αδύναμη ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές αυξάνουν τον κίνδυνο να αλληλλοτροφοδοτούνται οι δύο αυτές εξελίξεις, οδηγώντας σε ακόμη πιο αδύναμη διεθνή ανάπτυξη» αναφέρει η Παγκόσμια Τράπεζα.

Τονίζει μάλιστα ότι εάν οι αγορές αρνηθούν να χρηματοδοτήσουν τις οικονομίες της ευρωζώνης, τότε η παγκόσμια ανάπτυξη θα μειωθεί περαιτέρω κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.

newscode.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news