facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Απεργούν αλλά πληρώνονται στην ΕΡΤ!

Διοικητικοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι της ΕΡΤ απεργούν επί ημέρες, ωστόσο ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτούς είδε τον μισθό του μειωμένο στο τέλος του μήνα.
Σε παιδιά ενός ανώτερου θεού έχουν αυτοαναγορευτεί οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Δεν αρκεί που διεκδικούν τις υψηλότερες αμοιβές των ΔΕΚΟ - οι δημοσιογράφοι μάλιστα εξαιρέθηκαν από το ενιαίο μισθολόγιο - καταφέρνουν να πληρώνονται τις ημέρες των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας τους ανυποψίαστους τηλεθεατές στα κρύα του λουτρού να καταβάλλουν 55 ευρώ τον χρόνο μέσω του ανταποδοτικού τέλους της ΔΕΗ.



Πώς γίνεται αυτό; Πώς είναι δυνατόν στις 30/11, στις 2/12, στις 3/12 και 4/12 από το σύνολο των 3.493 εργαζομένων που απήργησαν να μην πληρώθηκε μόλις το 7,16% (250 άτομα), το 8,9% (314), το 2,2% (77) και το 2,2%, αντίστοιχα;

Τη λύση του μυστηρίου έδωσαν οι αρμόδιες Διευθύνσεις, ανάβοντας το «πράσινο φως» για να πληρωθούν δημοσιογράφοι, διοικητικοί ή τεχνικοί που είτε εργάστηκαν, είτε απουσίαζαν δικαιολογημένα είτε καλύφθηκαν πίσω από την ταμπέλα του «προσωπικού ασφαλείας».


Το ανήκουστο είναι ότι στις μονάδες κεντρικού ελέγχου, εποπτείας δικτύου, ροής προγράμματος (Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης), προσωπικό ασφαλείας αποτελεί το σύνολο της εκάστοτε βάρδιας!

Κοντά σε αυτούς, κατά τη διάρκεια των απεργιών, η ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε εξαιρέσεις σε απεργούς, προκειμένου να εργαστούν στα τμήματα για την παραγωγή αγώνων ποδοσφαίρου καθώς και των δελτίων ειδήσεων μειωμένης διάρκειας. Επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε εξαιρέσεις και στο σύνολο των Μουσικών Συνόλων για τις ανάγκες της χριστουγεννιάτικης συναυλίας...

Ετσι λοιπόν, ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με το τέρας της ανεργίας και της ανέχειας, οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» της ΕΡΤ τους στέρησαν την ενημέρωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις δημοσιογράφων από τις 5-16/12 το ποσοστό όσων δεν πληρώθηκαν κυμαίνεται από 1,5% έως 23,8%. Μάλιστα στην 24ωρη απεργία της 10ης /12 από τους 859 δημοσιογράφους πληρώθηκαν οι 846 (98,5%!) είτε επειδή εργάστηκαν, είτε επειδή απουσίαζαν σε άδεια δικαιολογημένα είτε επειδή χαρακτηρίστηκαν προσωπικό ασφαλείας.

Δηλαδή λιγότερα χρήματα στο τέλος του μήνα εξαιτίας της απεργίας της συγκεκριμένης ημέρας είδε μόλις το 1,5%. Την αμέσως επόμενη ημέρα από τους 859 δημοσιογράφους δεν πληρώθηκαν μόλις 27, ενώ οι υπόλοιποι 832 και απήργησαν και είδαν το χρώμα του χρήματος. Στις 12/12 από τους 859 πληρώθηκαν «ωσεί παρόντες» οι 700, στις 13/12 οι 680, στις 14/12 οι 693 και στις 16/12 οι 654.

zappit.gr ΠΗΓΗ:ethnos

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news