facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Έπιασαν κακοποιό με… παράσημο από τη ρωσική μαφία!

Εγκέφαλος διεθνούς σπείρας με πλοκάμια σε όλη την Ευρώπη

Στα χέρια των αστυνομικών αρχών έπεσε ένας 51χρονος διεθνώς καταζητούμενος Γεωργιανός, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης με διεθνή δράση για την οποία μάλιστα του είχε απονεμηθεί ο τίτλος… «Vor V Zakone (κλέφτης στο πλαίσιο του νόμου).

Πρόκειται για «τιμητική» διάκριση η οποία απονέμεται από εγκληματικές οργανώσεις ανατολικών ευρωπαϊκών χωρών, σε μέλη τους που έχουν εκτίσει ποινές πολυετούς κάθειρξης και ενώ γνώριζαν σημαντικά στοιχεία για τη δομή των εγκληματικών οργανώσεων, δεν τα αποκάλυψαν στις Αρχές.

Ο επικίνδυνος κακοποιός συνελήφθη χτες το απόγευμα στη Βουλιαγμένη. Μαζί του συνελήφθη ο συνοδός-σωματοφύλακας του, 36χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία. Ο 51χρονος αλλοδαπός, όπως προέκυψε, διέμενε σε γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα, με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Σε βάρος του 51χρονου εκκρεμούν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ισπανικών Αρχών και της Interpol, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις και απόπειρα ανθρωποκτονίας, πράξεις που έγιναν το 2009 στην Ισπανία.

Η διεθνής εγκληματική οργάνωση, εγκέφαλος οποίας ήταν ο 51χρονος, δραστηριοποιούνταν σε χώρες της δυτικής και νότιας Ευρώπης, και κυρίως στην Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Αυστρία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η διεθνής αυτή οργάνωση, ήλεγχε τις εγκληματικές δραστηριότητες ρωσικών και γεωργιανών συμμοριών, που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη, εισπράττοντας ποσοστό από τα έσοδα, που προκύπτουν από την εγκληματική τους δραστηριότητα.

Οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις δεν επιτρέπεται να τελέσουν αξιόποινες πράξεις στο ευρωπαϊκό έδαφος, εάν προηγουμένως δεν εξασφαλίσουν την άδεια της διεθνούς οργάνωσης.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, καθώς σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για κατοχή ενός πιστολιού, τη χρήση πλαστών εγγράφων ταυτότητας και ενώ σε βάρος του 36χρονου για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news