facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Δεν είναι άνθρωποι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα;

«Κραυγή αγωνίας» εκπέμπει δύο χρόνια τώρα ο πολύπαθος ιδιωτικός τομέας της χώρας, ο οποίος πληρώνει το μάρμαρο της κρίσης με εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, ως αποτέλεσμα της ύφεσης που δημιούργησαν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του χρέους και του ελλείμματος που δημιούργησε ο υπερτροφικός δημόσιος τομέας.

Την ώρα λοιπόν, που καθημερινά χάνουν τη δουλειά τους και βρίσκονται εντελώς ξεκρέμαστοι στο δρόμο 600 (την ημέρα) εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, στο δημόσιο δεν έχει ανοίξει μύτη, αφού ακόμα και οι λιγοστές χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν στην εφεδρεία, παίρνουν το 60% του βασικού μισθού τους και σε ένα χρόνο θα βγουν στη σύνταξη.

Την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, δεν βλέπουν απλώς να μειώνονται τα εισοδήματά τους με …εφεδρεία, αλλά τα βλέπουν να εξαφανίζονται με τη σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας και τον εφιάλτη να μην πάρουν ποτέ σύνταξη.

Αδιάψευστος μάρτυρας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία 900.000 Έλληνες ζουν χωρίς ελπίδα, με την ανεργία στη χώρα να έχει εκτιναχθεί στο 18,2%. Έτσι, μόνο μέσα στο 2011, στις στρατιές των ανέργων προστέθηκαν 219.478 άτομα, όλοι πρώην εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Σε μερικές ηλικιακές κατηγορίες μάλιστα, όπως οι νέοι έως 24 ετών, η ανεργία φτάνει το 45,5%, που σημαίνει πως ένας στους δύο δεν έχει δουλειά.

Προτίμηση δείχνει όμως η ανεργία και στις γυναίκες, καθώς το ποσοστό των γυναικών που είναι χωρίς δουλειά εκτινάχθηκε το 2011 στο 21,3% από 17,6% που ήταν τον Οκτώβριο του 2010.

Τα νούμερα αυτά ωστόσο, δεν τα βλέπουν οι πολιτικοί μας, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια αναλώνονται μόνο σε συζητήσεις για το πώς θα σώσουν αυτούς που επί χρόνια διόριζαν στο δημόσιο, με εφεδρεία ή χωρίς.

star.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news