facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Χιλιάδες μετακινήσεις υπαλλήλων

Τι προβλέπει το σχέδιο της Task Force.

Με υπογραφή της Task Force προωθείται η συρρίκνωση του Δημοσίου, με τους ευρωπαίους εμπειρογνώμονες να υιοθετούν μεθοδολογία ΟΟΣΑ για την κατάρτιση των κριτηρίων αξιολόγησης των υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Με αποστολή - μεταξύ άλλων - και την προετοιμασία του εδάφους για την «επανίδρυση του κράτους», επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος θα έχει μαραθώνιο συσκέψεων και συναντήσεων στις 3 μέρες που θα παραμείνει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, τα κριτήρια για την αξιολόγηση των υπαλλήλων θα διαμορφωθούν μέχρι τα τέλη του Ιανουαρίου από την ομάδα στελεχών της Task Force.

Τα ίδια στελέχη θα συνδράμουν στην κατάρτιση του «Χάρτη της Κεντρικής Κυβέρνησης», με τον οποίο θα θεσμοθετηθεί το Επιτελικό Κράτος, για το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στα τέλη Ιανουαρίου.

Στα πλαίσια του Επιτελικού Κράτους, θα μετακινηθούν χιλιάδες υπάλληλοι στο στενό δημόσιο τομέα, ενώ θα απολυθούν όσοι κοπούν στην αξιολόγηση, χάσουν τις οργανικές τους θέσεις ή βρεθούν χωρίς υπηρεσία ή φορέα, λόγω κατάργησής του.
Η διαδικασία της αξιολόγησης θα γίνει με τη συμβολή εξωτερικών συμβούλων και αναμένεται να ξεκινήσει από το Φεβρουάριο.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news