facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Φ. ΚΟΥΒΕΛΗΣ: "Εάν ήμουν πρωθυπουργός θα ακολουθούσα διαφορετική γραμμή..." (Ηχητικό)


ΑΚΟΥΣΤΕ: "Κόκκινη γραμμή η κατάργηση ρυθμίσεως της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η υπέρβαση της οποίας θα οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις", δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλης και απάντησε στο ερώτημα, τί θα έκανε εάν ήταν αυτός πρωθυπουργός της χώρας, μιλώντας στο "Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" του Γιώργου Κουμιώτη.

"Η Τρόικα έρχεται με συγκεκριμένες επιλογές και αναφέρομαι στην συγκεκριμένη πια εντολή, που φαίνεται ότι θα κατατεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων με την κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου και αφορά στην περαιτέρω αποσάρθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων. Προωθείται το επικίνδυνο στοιχείο της κατάργησης ρυθμίσεως της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι η μισθωτή εργασία θα δεχτεί ακόμα ένα χτύπημα.

Αλλά αυτή είναι η κόκκινη γραμμή, δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση, θα είναι απαράδεκτο, θα είναι επικίνδυνο για ολόκληρη την κοινωνία, να αποδεχτεί μια τέτοια επιλογή και εντολή της Τρόικας. Πρέπει να αποκρουστεί. Διότι συν τοις άλλοις το κόστος της εργασίας είναι το μικρότερο μέγεθος στο συνολικό κόστος του παραγόμενου προϊόντος. Επομένως ας αφήσουν όλα αυτά. Ας θεωρήσουν ότι αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή, η υπέρβαση της οποίας θα οδηγήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις".

Εάν ήταν πρωθυπουργός της χώρας 

"Το πρώτο που θα έκανα θα ήταν να διευρύνω τον πρωτογενή τομέα της παραγωγικής διαδικασίας, με την έννοια ότι δεν είναι δυνατόν στο ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών να έχουμε εισαγωγή 50% πτηνοτροφικών και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Το δεύτερο που θα έκανα, θα προωθούσα και την έχω κάνει την πρόταση και στον κ. Παπαδήμο, είναι γνωστό, την είχα κάνει και στο προηγούμενο πρωθυπουργό τον κ. Παπανδρέου, ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα στηριγμένο στη δανειοδότηση που είναι έξω από την Δανειακή Σύμβαση, ας το επαναλάβω, έξω από την Δανειακή Σύμβαση, της τάξεως των 20 έως 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε συνεργασία με κομμάτια του ΕΣΠΑ. Το οποίο ΕΣΠΑ, ενώ βρίσκεται προς το τέλος του, ας είμαι επιεικής, τουλάχιστον έχει ξεπεράσει το μέσο χρονικό όριο της διαδρομής του, βρίσκεται σε ύπνωση βαθιά και η απορροφητικότητά του δεν ξεπερνά το 25%.

Από που μπορεί να ελπίζει αυτή η Οικονομία ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια της, ότι μπορεί να εξασφαλίσει το πρωτογενές πλεόνασμα, όπως το λέμε και πως είναι δυνατόν να αντιρροπήσει αυτό το χτύπημα που διαρκώς γίνεται σε βάρος των οικονομικά αδύναμων και των ανθρώπων της εργασίας.

Και βεβαίως θα πολεμούσα με όλες τις δυνάμεις και γι' αυτό επιμένω και την διαφθορά και την παρα-οικονομία και την φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή, από εκεί θα μπορούσαμε να έχουμε έσοδα".

Ακούστε τις σχετικές του δηλώσεις:


Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news