facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΝΔ: Εκλογές στις 8 Απριλίου

Τελεσίγραφο εντός και εκτός Ελλάδος πρόκειται να αποστείλει - με δημόσια τοποθέτηση του μέσα στην εβδομάδα- ο Α. Σαμαράς, προς όσους επιθυμούν ή πιέζουν παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου και πέραν της ολοκλήρωσης του PSI και της υπογραφής της δανειακής σύμβασης.
H εξέλιξη αυτή δείχνει πλέον μονόδρομο για τον Α.Σαμαρά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα της παράτασης του βίου της κυβέρνησης έχει τεθεί και από τους δανειστές γεγονός που γνωρίζει η Συγγρού και ήδη βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Επιτελείς του Α. Σαμαρά όταν ερωτώνται σχετικά παραπέμπουν στην απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην σύσκεψη υπό τον Λ .Παπαδήμο όταν ο Γ. Καρατζαφέρης έθεσε θέμα αναβολής των εκλογών και υπερθεμάτισε ο Γ. Παπανδρέου μιλώντας για παράταση του βίου της κυβέρνησης και μάλιστα μέχρι το 2013.

«Σε αυτή την περίπτωση, απάντησε ο Α. Σαμαράς, μπορείτε να κυβερνήσετε μόνοι σας. Εγώ θα είμαι απέξω».

Η ΝΔ πάντως γνωρίζει πολύ καλά ότι το θέμα δεν έληξε εκεί καθώς πέρα από τις εσωτερικές πιέσεις θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τις πιέσεις από το εξωτερικό.

Ήδη η παρέμβαση του Όλι Ρεν σήμανε καμπανάκι και αναμένετε και νέα παρέμβαση αυτή τη φορά από το Βερολίνο.Το επιτελείο Σαμαρά υπ αυτές τις συνθήκες σπεύδει να προλάβει όλα τα πιθανά σενάρια πιέσεων .

«Αν όλα πάνε καλά, σημειώνει στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ τότε η ημερομηνία των εκλογών είναι δεδομένη. Η 8η Απριλίου» και συμπληρώνει «αν κάτι δεν πάει καλά ειδικά τότε οι εκλογές πρέπει να επισπεύστουν ».Οι ίδιοι κύκλοι σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους κάνουν λόγο για εξωθεσμικά κέντρα που απεργάζονται λύσεις εκτός συνταγματικού πλαισίου γεγονός που προιδεάζει για μεγάλη ένταση στην περίπτωση που τα «σενάρια» αρχίσουν να παίρνουν πραγματικές και διαστάσεις.

Σημείωση: Είναι η τέταρτη κατά σειρά ημερομηνία και η τρίτη κατά σειρά υποχώρηση σε ότι αφορά την ημερομηνία των εκλογών, μετά τις ημερομηνίες της 4ης Δεκεμβρίου, της 19ης Φεβρουαρίου και της 4ης Μαρτίου...

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news