facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Με τρίμηνη καθυστέρηση η καταβολή της 7ης και 8ης δόσης

Λόγω της καθυστερημένης καταβολής της 6ης δόσης

H 7η δόση και η 8η δόση ύψους 5 και 10 δισ. ευρώ αντίστοιχα από το παλαιό δάνειο θα καταβληθούν στην Ελλάδα τρεις μήνες αργότερα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό, λόγω της καθυστέρησης τριών μηνών, που παρατηρήθηκε στην καταβολή της 6ης δόσης.

Αυτό δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, ο οποίος διευκρίνισε ακόμη ότι η νέα δανειακή σύμβαση, που θα αποτελέσει το αντικείμενο συζήτησης της αποστολής της τρόϊκας στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου «θα απορροφήσει το πρώτο δάνειο και θα έχει επιπτώσεις στον προγραμματισμό της καταβολής των δόσεων. Πρόκειται απλώς για τεχνική προσαρμογή του όλου σχεδιασμού των δόσεων», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Ολ. Μπαγί.

Σε ό,τι αφορά την 7η τριμηνιαία δόση, που ήταν προγραμματισμένη να καταβληθεί το Δεκέμβριο, τόνισε ότι θα δοθεί τον Μάρτιο, λόγω της καθυστέρησης που σημειώθηκε στην καταβολή της 6ης δόσης, η οποία από τον Σεπτέμβριο καταβλήθηκε τελικά τον Δεκέμβριο. Αντίστοιχα, η 8η δόση από τον Μάρτιο θα καταβληθεί τον Ιούνιο, σημείωσε ο εκπρόσωπος.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news