facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ακαδημαϊκός πουλούσε σημειώσεις προς 6 ευρώ

Η δράση του καθηγητή στα ΤΕΙ Πάτρας που κερδοσκοπούσε εις βάρος φοιτητών. Εκμεταλλεύονταν την ανάγκη σπουδαστών να περάσουν μαθήματα

Αν και στην Ελλάδα φημιζόμαστε για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, ένας ακαδημαϊκός στα ΤΕΙ Πάτρας αποφάσισε να παραβλέψει το ισχύον καθεστώς και έβγαλε στο σφυρί τις σημειώσεις του προς 6 ευρώ το άτομο.
Το θέμα δεν περιορίζεται πλέον σε απλές συζητήσεις και σχολιασμούς μεταξύ σπουδαστριών, αλλά αποτέλεσε αντικείμενο ενδελεχούς έρευνας από την πλευρά της διεύθυνσης της σχολής και ο καθηγητής κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.
Πώς πιάστηκε στα πράσα ο καθηγητής
Όλα συνέβησαν πριν από δύο εβδομάδες, όταν ο καθηγητής ετοίμασε τις σημειώσεις για την ύλη του μαθήματος που διδάσκει.
Ενημέρωσε τους σπουδαστές του μάλιστα, ότι προς διευκόλυνσή τους αποφάσισε να μεταφέρει όλες τις σημειώσεις σε CD.
Παράλληλα, δεν δίστασε να πληροφορήσει τους σπουδαστές ότι οι "οργανωμένες" σημειώσεις βρίσκονται στο ιδιωτικό του γραφείο και ότι όποιος ή όποια επιθυμούσε να τις προμηθευτεί, μπορούσε να αποταθεί στη γραμματέα του και να προμηθευτεί από εκείνη το ψηφιακό υλικό.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, την επόμενη μέρα απευθύνθηκαν στη γραμματέα του πέντε σπουδάστριες.
Ζήτησαν και έλαβαν ένα CD η καθεμιά τους, αλλά κλήθηκαν να πληρώσουν το ποσό των... 6 ευρώ για κάθε ένα απ' αυτά!
Όταν γύρισαν στη σχολή και το ανακοίνωσαν σε συμφοιτήτριές τους, το συμβάν έφτασε στα... αυτιά υπευθύνων της διεύθυνσης.
Ο εκπαιδευτικός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις και οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αιτιολογία που προέβαλε ήταν πως έγινε λάθος, επειδή το ποσό των 6 ευρώ αφορούσε το σύνολο των CD που είχε κατασκευάσει (γύρω στα 50), ενώ απέδωσε σε πιθανό λάθος της γραμματέως του το ατυχές περιστατικό.

news247.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news