facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

«Ανάσα» για 35.000 ανέργους

Από το τέλος Φεβρουαρίου μπαίνουν σε εφαρμογή τα προγράμματα αυτεπιστασίας σε όλους τους Δήμους της χώρας, που θα δώσουν δουλειά σε 35.000 ανέργους. Την έναρξη των προγραμμάτων αυτεπιστασίας ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Τα προγράμματα εκτιμάται ότι θα ανοίξουν το δρόμο της απασχόλησης σε δήμους της χώρας για 120.000 άνεργους έως το 2014.

Η προσφορά απασχόλησης αφορά κυρίως τεχνικές ειδικότητες και η επιλογή θα γίνει βάσει κριτηρίων, όπως ο χρόνος παραμονής σε καθεστώς ανεργίας, η οικογενειακή κατάσταση και η ειδικότητα. Ειδική πριμοδότηση θα έχουν νέοι χωρίς δουλειά, έως 29 ετών.

Η πρώτη προκήρυξη θέσεων αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου και οι πρώτες 15.000- 20.000 προσλήψεις αναμένονται έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Η επιλογή θα γίνεται αυτόματα από Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων του ΟΑΕΔ και δεν θα υπάρχει ανθρώπινη παρεμβολή. Η διαδικασία μοριοδότησης θα γίνεται αυτόματα από το σύστημα γι αυτό και οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά, με τη βοήθεια των δήμων και των ΚΕΠ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, πρόκειται για μια προσπάθεια «τόνωσης της απασχόλησης σε επίπεδο δήμων, αντιμετώπισης της ύφεσης και τόνωσης των τοπικών αγορών». Οι δύο υπουργοί διευκρίνισαν τους όρους, τις προδιαγραφές και τις αποδοχές των ανέργων που θα απασχοληθούν σε όλους τους δήμους της χώρας για έργα μικρής και μεσαίας κλίμακας που αφορούν υποδομές, υποστήριξη ορεινών όγκων, προστασία περιβάλλοντος κ.ά.

Συνολικά θα απασχοληθούν οκτώ ειδικότητες και συγκεκριμένα εργάτες γενικών καθηκόντων, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, οικοδόμοι, σιδεράδες, υδραυλικοί και διαχειριστές μηχανημάτων. Η απασχόληση θα είναι 5μηνη και κάθε άνεργος θα αμείβεται με 135 ημερομίσθια το χρόνο, ενώ οι μηνιαίες αποδοχές θα είναι 770 ευρώ μεικτά και 625 ευρώ καθαρά

euro2day.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news