facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Μέχρι το 2019 θα πληρώνουμε χρέη λεωφορείων και τραμ

Το χρέος των οργανισμών αναλαμβάνει ο προϋπολογισμός

Στην ανάληψη από το υπουργείο Οικονομικών των δανείων του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Α.Ε. και της ΤΡΑΜ Α.Ε., συνολικής ονομαστικής αξίας 2 δισ. ευρώ, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, το εν λόγω υπέρογκο χρέος που αντιστοιχεί στο 1% του ΑΕΠ εντάσσεται στο Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης.

Συγκεκριμένα, η παρακολούθηση, ο προϋπολογισμός και η εξυπηρέτηση των παραπάνω δανείων από την 31 Δεκεμβρίου 2011 έχουν αναληφθεί από την 23η Διεύθυνση Δημοσίου Χρέους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Οι βασικοί όροι και οι διαδικασίες εξυπηρέτησης των αναλαμβανομένων δανείων, όπως αυτές περιγράφονται στις υφιστάμενες συμβάσεις μεταξύ των ΟΑΣΑ, ΤΡΑΜ και των πιστωτικών ιδρυμάτων θα καθοριστούν με την έκδοση επιμέρους υπουργικών αποφάσεων.

Από τις διατάξεις της απόφασης του κ. Βενιζέλου προκαλούνται δαπάνες σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού από το οικονομικό έτος 2012 έως και το 2019, οι οποίες θα καλυφθούν από τις σχετικές πιστώσεις εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news