facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Κλείνει ως το 2013 εργοστάσιο της Boeing στις ΗΠΑ, στον αέρα 2.160 εργαζόμενοι

Η Boeing ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2013 θα διακοπεί η λειτουργία παραγωγικής μονάδας της που βρίσκεται στην Ουίτσιτα του Κάνσας στην οποία εργάζονται 2.160 εργαζόμενοι. Αιτία είναι οι σχεδιαζόμενες περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ που θα συρρικνώσουν το οπλοστάσιο της χώρας.

Στο εργοστάσιο κατασκευάζονται τα καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά B52 αλλά και το ειδικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού 767 International Cargo.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι «μελέτησε τις τωρινές, αλλά και τις μελλοντικές συνθήκες λειτουργίας της αγοράς, με γνώμονα την ανταγωνιστικότητά της κοινοπραξίας». Έλαβε ακόμα υπόψη «τον καλύτερο τρόπο της άμεσης εξυπηρέτησης των αναγκών της πελατείας».

Η Boeing δεν αναφέρθηκε σε αριθμό απολύσεων. «Μερικοί εργαζόμενοί μας θα μετατεθούν σε άλλα εργοστάσιά μας, είναι πρόωρο να δηλώσουμε, από τώρα, πόσοι θα είναι αυτοί. Θα το γνωρίζουμε αυτό μετά από την παρέλευση μερικών μηνών», αναφέρει στην ανακοίνωση της.

«Πάντως, δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας ώστε να συντηρηθεί σε λειτουργία η μονάδα στην Ουίτσιτα, μετά τον κύκλο εργασιών που αυτή είχε την τελευταία πενταετία», καταλήγει.

tanea.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news