facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

200 εκατομμύρια τα χρέη, καμία προφυλάκιση

Μόλις 1 με 2 εκατομμύρια ευρώ έχουν εισπραχθεί απο το δημόσιο, μέσω εγγυήσεων και διακανονισμών...

Ενενήντα έξι οφειλέτες του δημοσίου με χρέη που ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των 214.206.677 εκατομμυρίων ευρώ και… 33 λεπτών, έχουν συλληφθεί από διάφορες αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, όταν το περασμένο φθινόπωρο η κυβέρνηση ξεκίνησε το επικοινωνιακό, όπως εξελίχθηκε, «κυνήγι» τους, χωρίς προς το παρόν το ουσιαστικό αποτέλεσμα πέρα από την κοινωνική τους διαπόμπευση.

Οι 31 συνελήφθησαν στην Αττική, 27 στη Θεσσαλονίκη και 38 στην επαρχία. Από αυτούς κανείς δεν προφυλακίστηκε, ενώ το δημόσιο εξοικονόμησε περίπου 1-2 εκατομμύρια ευρώ από χρηματικές εγγυήσεις και μερικούς διακανονισμούς οφειλών.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, επισημαίνουν ότι εκείνοι λειτουργούν «διεκπεραιωτικά» εκτελώντας τα εντάλματα σύλληψης των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών. Τονίζουν επίσης το «τρικ», που χρησιμοποιούν οι συνήγοροι των οφειλετών, πατώντας στο γράμμα του νόμου, προκειμένου να αποφεύγεται η προφυλάκιση. Εκείνοι που έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99 ή έχουν κάνει αίτηση για υπαγωγή, ούτως ή άλλως δεν προφυλακίζονται. Όσοι δεν το έχουν κάνει, και έχουν οφειλές για ΦΠΑ, και κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, προβαίνουν σε διακανονισμό της οφειλής τους, πληρώνουν την πρώτη της δόση και αφήνονται ελεύθεροι. Οι οφειλές άλλου τύπου προς το δημόσιο, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, οπότε δεν προβλέπεται και προφυλάκιση, κάτι που αναμένεται να αλλάξει στο μέλλον με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που να τις μετατρέπει σε κακούργημα.

Οι "πρωταθλητές"

Την 1η θέση στους οφειλέτες, είχε ο 42χρονος διευθύνων σύμβουλος μεταφορικής εταιρείας που συνελήφθη προχθές στην Αθήνα με χρέη 62.259.719, 18 ευρώ, τη 2η η 35χρονη ιδιοκτήτρια εταιρείας ρούχων στον Πολύγυρο Χαλκιδικής με χρέη 48.671.676,80 ευρώ και την 3η ο 66χρονος νόμιμος εκπρόσωπος εταιρείας εμπορίας ειδών υγιεινής με χρέη που ανέρχονται σε 19.333.927,60 ευρώ.

Χθες με περίπου 750.000 ευρώ χρέη προς το δημόσιο, συνελήφθησαν τρία ακόμη άτομα από τις αστυνομικές αρχές. Στον Πύργο συνελήφθη ένας 47χρονος ιδιοκτήτης κινηματογράφου στο παρελθόν, με το ύψος των οφειλών να ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 316.229,15 ευρώ ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση φυλάκισης, ύψους 18 μηνών, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας. Στην Αργυρούπολη συνελήφθη ο 58χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος παιδικών ενδυμάτων, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν χρέη προς το δημόσιο που ανέρχονται σε 188.305,41 ευρώ.

Στο Βόλο συνελήφθη 69χρονος επιχειρηματίας μεταλλικών κατασκευών για μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο κατ’ εξακολούθηση. Το ύψος των οφειλών είναι συνολικού ύψους 259.952,93 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους εισαγγελείς κατηγορούμενοι για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Στην πάραπανω λίστα δεν έχουν συμπεριληφθεί οι 50 μέχρι τώρα συλληφθέντες του ΣΔΟΕ με περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ χρεή.

newsit.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news