facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Πρόστιμα ύψους 16,6 εκατ. ευρώ σε πρατήρια καυσίμων

Από αυτά έχουν εισπραχθεί μόνο 3,9 εκατ. ευρώ

Στο ποσό των 16.612.332 ευρώ ανέρχονται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, την περίοδο από 01.01.2003 έως 18.11.2011 μετά από ελέγχους που διενήργησαν τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων.

Τα πρόστιμα αφορούσαν, μεταξύ άλλων και στην τήρηση της ποιότητας των διακινούμενων καυσίμων. Από τα πρόστιμα αυτά έχουν εισπραχθεί μόνο 3.972.850 ευρώ.

Ο βουλευτής της ΝΔ είχε απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη ζητώντας να ενημερωθεί αν επιβλήθηκαν πρόστιμα σε περιπτώσεις καυσίμων που εντοπίστηκαν με αυξημένη περιεκτικότητα σε θείο.

Στις περιπτώσεις, όμως, που αναφέρεται ο βουλευτής της ΝΔ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος επισημαίνει ότι αρμόδια υπηρεσία επιβολής προστίμων είναι η «δειγματίζουσα αρχή» η οποία εντοπίζει και προσδιορίζει το νοθευμένο καύσιμο και επιβάλλει το πρόστιμο που αναλογεί.

Από τα στοιχεία που έχει διαβιβάσει στη Βουλή πάντως ο κ. Μανιάτης και αφορούν τους ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων του νομού Αττικής και του νομού Θεσσαλονίκης, προκύπτει ότι οι περισσότεροι έλεγχοι έγιναν την περίοδο από το 2009 έως και 2011.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news